Quantcast

Vietoj Britanijos ES pirmininkaus Estija?

  • Teksto dydis:

Estija perims pirmininkavimą Europos Sąjungai 2017 metais vietoj Didžiosios Britanijos, Londonui atsisakius šio vaidmens ir nutarus sutelkti dėmesį į derybas su ES, sakė trečiadienį ES Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko atstovas.

Pasak jo, būtas „plataus sutarimo“ tarp ES ambasadorių Briuselyje, „kad Estijos pirmininkavimas Europos Sąjungai būtų paankstintas šešiais mėnesiais vietoj Didžiosios Britanijos“.

„Tikimasi, kad šis sprendimas netrukus bus oficialiai patvirtintas “, – sakoma atstovo pranešime.

Didžioji Britanija kitais metais nepirmininkaus Europos Sąjungai (ES), kaip buvo planuota, ir po referendumo už „Brexit“ atsisako to vaidmens, trečiadienį paskelbė naujosios ministrės pirmininkės Theresos May (Teresos Mei) biuras.

T. May antradienį telefonu informavo Europos Vadovų Tarybos pirmininką D. Tuską apie savo sprendimą ir pažymėjo, kad jos vyriausybė bus „labai užsiėmusi derybomis dėl išstojimo iš ES“, sakė atstovas.

Europos Sąjungos Tarybai, kuriai priklauso 28 ES narių ministrai, po pusmetį pasikeisdamos pirmininkauja šalys narės.

Šiuo metu, iki gruodžio 31 dienos, pirmininkauja Slovakija, o paskui pirmininkaus Malta, iš kurios šį vaidmenį kitų metų liepos 1 dieną turėjo perimti Britanija, bet perims Estija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Jokios prasmės daugiau pirminikauti, nes ES utopija tiesiog žlugesys ant akių !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių