Quantcast

ES piliečiai skundžiasi negalintys JK atiduoti savo balso EP rinkimuose

  • Teksto dydis:

Daugybei Europos Sąjungos piliečių ketvirtadienį pasiskundus, kad Jungtinėje Karalystėje negalėjo atiduoti savo balso per rinkimus į Europos Parlamentą, šalies rinkimų komisija teisinosi, jog vyriausybė pernelyg vėlai informavo apie JK dalyvavimą šiame balsavime.

JK gyvenančiais ES piliečiais besirūpinanti organizacija „the3Million“ paskelbė, jog šimtai europiečių visoje Britanijoje skundėsi buvę išvaryti iš balsavimo apylinkių, kur ketvirtadienį norėjo atiduoti savo balsus.

Tuo metu britų Rinkimų komisija pareiškė, kad visi balso teisę turintys ES piliečiai gali balsuoti savo šalyse, tačiau norėdami tai padaryti JK, jie turėjo susitvarkyti dokumentus, kad perkeltų savo balsavimo teisę į šią šalį.

Pasak institucijos, buvo per mažai laiko viešai paskelbti apie šią procedūrą prieš rinkimus, kurie JK nebeturėjo vykti, nes pagal pirminį planą šalis turėjo palikti ES dar kovą.

JK premjerės Theresos May (Terezos Mei) atstovas Jamesas Slackas (Džeimsas Slakas) sakė suprantantis rinkėjų „pasipiktinimą“, tačiau pabrėžė, kad „vyriausybė neprisideda prie rinkimų administravimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių