Quantcast

ES patvirtino JK 50 mlrd. svarų vertės pagalbos schemą nukentėjusioms įmonėms

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį uždegė žalią šviesą Jungtinės Karalystės (JK) schemai, skirtai suteikti 50 mlrd. svarų (57 mlrd. eurų) paramą privačiam verslui dėl koronaviruso epidemijos poveikio.

Jungtinė Karalystė paliko bloką sausio pabaigoje, tačiau ES įstatymai jai vis dar galioja iki pereinamojo laikotarpio pabaigos, ir paprastai valstybių subsidijos būtų ribojamos.

Visgi Briuselis pažadėjo pademonstruoti „visišką lankstumą“ kalbant apie galiojančių taisyklių taikymą, įvairių šalių vyriausybėms mėginant palaikyti pandemijos ir karantino paveiktus darbdavius.

Didžioji Britanija įsteigė fondą, skirtą teikti tiesiogines dotacijas ir subsidijuojamas viešąsias paskolas svarbioms įmonėms ir skatinti viruso prevencijos ir gydymo mokslinius tyrimus.

Pirmadienį paskelbtame pranešime Europos Komisija patvirtino, kad uždegs pagalbos paketui žalią šviesą, kaip tai padarė kitų dviejų mažesnės apimties britų schemų, paskelbtų praėjusį mėnesį, atžvilgiu.

Kovo 23 dieną Didžioji Britanija nurodė trims savaitėms uždaryti mažesnės reikšmės parduotuves ir nutraukti teikti paslaugas, kad būtų apribotas koronaviruso, šalyje jau nusinešusio daugiau nei 600 žmonių gyvybes, plitimas.

Panašių priemonių buvo imtasi visoje Europoje ir visame pasaulyje, o ekonomistai mano, kad pasaulinė recesija šiais metais yra neišvengiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
ar musu euroavinai irgi vieningai paplojo i takta ka rtu su /tibeto jogu DP/ europridurku?...

jeigu

jeigu portretas
jie padare brexit tai eurosojuzui reikejo to paci/o euroxit ir tegul zinosi jei nenorejo drauge tai kokia dar parama tegul pakrapsto monarchu prigrobta izda tai aptems akys bus kaip indu macharadzos pozemiuose jei nedaugiau juk vien koloniju puse svieto?...

Virusą užsakė žydai Baruch vladantys Amerikos akcijų biržas

Virusą užsakė žydai Baruch vladantys Amerikos akcijų biržas portretas
Visi kalba, bet nežino iš kur atsirado virusas...- o tiesa,- ieškok motyvo,- bankams seniai reikėjo krizės, kad galėtų pakelti skolinimosi procentus,- taigi Rotšildai, Rokfeleriai, Baruch'ai, kontroliuojantys ne tik bankus, federalinę rezervų sistemą, bet ir akcijų biržas ir yra viruso užsakovai, o pagaminti specialistų yra šimtai. Laikas suvokti kad žmonijos priešai yra ne valstybės, teroristai, o žydų kapitalas valdantis kol kas trečdalį pasaulio Bendro Vidaus Produkto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių