Quantcast

ES paskelbė sankcijų Rusijos piliečiams dėl kenkimo Ukrainos nepriklausomybei

Europos Sąjungos Taryba pirmadienį priėmė sprendimą į sankcijų sąrašus įtraukti dar aštuonis Rusijos piliečius „už kenkimą Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei“, rašoma oficialiame ES leidinyje.

„Taryba mano, kad šie aštuoni asmenys turi būti įtraukti į asmenų, struktūrų ir įstaigų, kuriems taikomos ribojančios priemonės, sąrašą dėl jų vaidmens kenkiant Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei“, – sakoma pranešime.

Į sankcijų sąrašą pateko Krymo Respublikos Aukščiausiojo teismo teisėja Galiba Redko, Federalinės saugumo tarnybos Krymo ir Sevastopolio padalinio vadovas Leonidas Michailiukas, Simferopolio miesto Kijevo rajono teismo teisėjas Andrejus Dolgopolovas ir Pietų karinės apygardos prokuroras Jevgenijus Kolpikovas.

Remiantis pranešimu spaudai, į sankcijų sąrašą įtraukti asmenys – teisėjai, tyrėjai ir saugumo struktūrų darbuotojai -  „yra atsakingi už Rusijos teisės aktų įgyvendinimą neteisėtai aneksuotoje teritorijoje – Kryme ir Sevastopolyje“.

„Šie asmenys priiminėjo šališkus sprendimus politiškai motyvuotose bylose ir patraukė baudžiamojon atsakomybėn arba engė neteisėtos aneksijos priešininkus“, – nurodoma dokumente.

Nuo šiol ES taiko sankcijas 185 fiziniams ir 48 juridiniams asmenims dėl Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimo, patikslinama pranešime.

Teisių gynėjai kaltina valdžios institucijas pradėjus susidorojimą su tais, kurie priešinasi Rusijos valdžiai Kryme, įskaitant Krymo totorių bendruomenę.

Apie naujas sankcijas pranešta likus dienai iki susitikimo Kijeve, kur dalyvaus Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles Michelis (Šarlis Mišelis), Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Briuselis nori parodyti, kad išlieka svarbus Kijevo rėmėjas, tebevykstant separatistiniam konfliktui Ukrainos rytinėje dalyje ir Kijevui nerimaujant, kad ES praranda susidomėjimą Ukraina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
JAV okupavo Ukrainą ir kenkia nepriklausomybei.

manau

manau portretas
Ukraina neturi didesnio priešo sau , kaip dabartinė jos valdžia, - tai nusikaltėliai, kuriuos teis Ukrainos žmonės .

na... eurozopos Briuseliniai priedurniai

na... eurozopos Briuseliniai priedurniai  portretas
bando issokt auksciau bambaos,,,, tuoj Rusija ypirdolins 200 eurozopos teisejams ir prokurorams sankcijas ... ir vel trydos ant europos bus y valias... vel klyks visuose kampuose ,,, rusai puola,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių