Quantcast

ES palaiko PSO po D.Trumpo grasinimo pasitraukti iš šios JT agentūros

Europos Sąjunga antradienį išreiškė paramą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) ir daugiašalėms kovos su koronavirusu pastangoms po JAV prezidento grasinimo pasitraukti iš šios Jungtinių Tautų (JT) sveikatos agentūros.

„Tai yra laikas solidarumui, ne laikas badyti pirštu arba trukdyti daugiašaliam bendradarbiavimui“, – žurnalistams pareiškė Bendrijos atstovė užsienio reikalų ir saugumo politikos klausimais Virginie Battu-Henriksson (Viržini Batu-Henrikson).

Per virtualų Pasaulio sveikatos asamblėjos susitikimą antradienį Europos Sąjunga pateikė pasiūlymą atlikti tarptautinio atsako į kilusią pandemiją „nešališką, nepriklausomą ir išsamų įvertinimą“.

„Europos Sąjunga palaiko PSO pastangas pažaboti ir sumažinti COVID-19 protrūkį ir jau parūpino papildomo finansavimo šioms pastangoms paremti“, – nurodė ES atstovė.

Briuselis jau ne pirmą kartą stoja prieš Vašingtoną, D. Trumpui apkaltinus JT sveikatos agentūrą esant pernelyg artima Pekinui ir per lėtai reagavus į COVID-19 protrūkį.

Pirmadienį JAV lyderis, jau įšaldęs PSO finansavimą, parašė laišką organizacijos generaliniam direktoriui Tedrosui Adhanomui Ghebreyesusui (Tedrosui Adhanomui Gebrejesusui), kuriame suformulavo savo kaltinimus šiai sveikatos agentūrai ir pagrasino iš jos pasitraukti.

„Ji yra Kinijos marionetė, ji yra kinocentriška, kalbant švelniau“, – paaiškino jis.

Pekinas griežtai atmeta JAV kaltinimus, esą jis sumenkino koronaviruso keliamą pavojų. Tuo metu Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) Pasaulio sveikatos asambėjoje pareiškė, kad jo šalis buvo „skaidri“ per visą šią krizę.

Briuselis pasisako už nepriklausomą pandemijos kilmės ir plitimo tyrimą, tačiau taip pat bando imtis vadovaujančio vaidmens koordinuojant tarptautinį daugiašalį atsaką į šią sveikatos krizę bei rinkti lėšas vakcinos nuo koronaviruso sukūrimo tyrimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trampas

 Trampas portretas
protingai daro,kinai savo sukurtu 'covin-19-20-21' Bakterologiniu Ginklu zudo nekaltus zemes Gyventojus,be jokios Atsakomybes pries Zmonija ! O liurbia europos ir pasaulio rekia : 'virusas '! Ne velnio tai tycinis Zmonijos zudymas,kodel kinai nenori isileist tikrintoju?, nes zino ,kuo gali baiktis kinijai,ysi kinu modifikuotas ir galintis keistis Bakterologinis Ginklas,kuris dar ne vienus metus Zudys Zmonija,kol neliks ne vieno, kinu 'kurinio ' nesiotojo...... !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių