Quantcast

ES ministrų nuomonės dėl rusų kelionių ribojimo išsiskyrė

Čekija, dabar pirmininkaujanti Europos Sąjungai, antradienį susidūrė su atkakliu kai kurių ES narių pasipriešinimu dėl veiksmų, kuriais siekiama apriboti rusų keliones dėl karo Ukrainoje.

Čekai nori sustabdyti 2007 metų susitarimo, kuriuo buvo palengvintas vizų išdavimas Rusijos turistams, galiojimą, o kai kurios kitos narės ragina visiškai uždrausti vizų išdavimą.

Tačiau kai kurios ES šalys, įskaitant Vengriją, Liuksemburgą ir Austriją, pareiškė prieštaravimų.

„Nėra vietos turizmui“, – sakė Čekijos užsienio reikalų ministras Janas Lipavskis, Prahoje, kur vyksta neoficialus dviejų dienų bloko užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Vizų apribojimų sugriežtinimas „pasiųstų signalą Maskvos ir Sankt Peterburgo elitui“, kuris dabar gali laisvai keliauti, pridūrė jis.

Tačiau Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto tam paprieštaravo. „Nemanau, kad vizų draudimas yra tinkamas sprendimas dabartinėmis aplinkybėmis“, – sakė jis. Budapeštas priešinasi pastangoms izoliuoti Maskvą dėl invazijos į Ukrainą.

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas taip pat išreiškė abejonių. „Negalime turėti naujos geležinės uždangos Europoje, – teigė jis. – Nuo pat pradžių visi sutarėme, kad tai yra (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino karas“.

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas sakė: „ES neturi priimti kategoriško sprendimo 140 mln. žmonių (Rusijoje) atžvilgiu“.

Čekija nustojo išduoti vizas rusams vasario 25 dieną, kitą dieną po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Išimtys taikomos tik pilietinės visuomenės veikėjams arba humanitariniais atvejais.

Rusijos kaimynės Estija, Suomija, Latvija, Lietuva ir Lenkija ragina Briuselį uždrausti rusų turistams gauti vizas į ES bendrąją Šengeno erdvę.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmasas Reinsalu pareiškė, kad po anksčiau įvestų vizų apribojimų Rusijos oficialioms delegacijoms ir verslo lyderiams atėjo laikas imtis veiksmų prieš paprastus rusus.

„Šie tylūs paprasti žmonės taip pat turėtų suprasti, kad karas turi pasekmių“, – sakė jis.

„Jų mokesčių pinigais tiesiogine prasme sumokama už bombas, kurios dabar tiesiogine prasme šiuo metu žudo ukrainiečių vaikus ir bombarduoja... ligonines, vaikų darželius, mokyklas“, – pridūrė U. Reinsalu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Gavo mūsų piemuo ir dar keli kvailiai šlapiu skuduru per snukį ....

95% uteletu okupantu

95% uteletu okupantu portretas
Palaiko zudynes ir okupacija??o parsidaveliai korumpai,juos dengia???siuos klausimus turi spresti,tik tos salys,kurios buvo okupuotos rusisku zudiku..

Visi

Visi portretas
Rusai palaiko karą Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių