Quantcast

ES metams pratęsė sankcijas Sirijai

Europos Sąjunga ketvirtadienį metams pratęsė Sirijai taikomas sankcijas – dabar jos galios mažiausiai iki 2022 metų birželio 1 dienos.

Bendrijos užsienio reikalų ministrai „dar metams, iki 2022 metų birželio 1 dienos, pratęsė ES varžomąsias priemones Sirijos režimui, atsižvelgianti į besitęsiančias represijas prieš civilius gyventojus šioje šalyje“, sakoma ES Tarybos pranešime.

Šiuo metu ES taiko sankcijas 283 su padėtimi Sirijoje siejamiems asmenims ir 70 juridinių subjektų. Sankcijų taikinių turtas, esantis ES jurisdikcijoje, yra įšaldytas, o asmenims draudžiama atvykti į Europos Sąjungą.

Trečiadienį Sirijos vyriausybės kontroliuojamus rinkimus, kaip ir prognozuota, laimėjo autoritarinis lyderis Basharas al Assadas (Bašaras Asadas), surinkęs 95,1 proc. balsų ir sutriuškinęs du praktiškai nežinomus varžovus. Balsavimo išvakarėse JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija ir Italija pareiškė, kad šie rinkimai nėra „nei laisvi, nei teisingi“, o susiskaldžiusi Sirijos opozicija pavadino juos farsu.

ES sankcijas Sirijai įvedė 2011 metais dėl „Basharo al Assado represijų prieš civilius gyventojus“.

Pilietinis karas Sirijoje, įsiplieskęs 2011 metais režimui pamėginus brutaliai numalšinti antivyriausybinius protestus, pareikalavo jau daugiau nei 388 tūkst. gyvybių ir dar milijonus žmonių privertė palikti namus.


Šiame straipsnyje: Europos SąjungasankcijosSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių