Quantcast

ES lyderiai per vaizdo konferenciją aptars atsaką į koronaviruso pandemiją

Europos Sąjungos lyderiai lapkričio 19-ąją rengia naują vaizdo konferenciją aptarti atsaką į koronaviruso pandemiją, veikiančią piliečių sveikatą ir šalių ekonomikas, antradienį informavo Europos Vadovų Taryba.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) „lapkričio 19-ąją, ketvirtadienį, 18 val. (vietos, 19 val. Lietuvos laiku) surengs naują vaizdo konferenciją dėl ES atsako į COVID-19“, tviteryje parašė jo atstovas Barendas Leytsas (Barendas Leitsas).

Spalio 29-ąją Europos Sąjungos valstybių ir vyriausybių vadovai surengė vaizdo konferenciją, skirtą šiam klausimui, siekdami geriau koordinuoti veiklą ir mokytis iš kitų patirties. Jie sakė ketinantys reguliariai rengti tokius virtualius susitikimus.

Europa kovoja su antrąja koronaviruso banga, kuri grasina aplenkti pirmąją, užklupusią šių metų pradžioje.

Pasaulyje užfiksavus mažiausiai 1,2 mln. mirčių, susijusių su COVID-19, Europa tapo regionu, kuriame virusas šiuo metu plinta sparčiausiai, tad auga spaudimas jos sveikatos apsaugos sistemai.

Tai paskatino vyriausybes iš naujo įvesti komendanto valandą, uždaryti barus ir imtis kitų griežtų apribojimų, nepaisant dalies visuomenės aštraus nepasitenkinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių