Quantcast

ES įstatymų leidėjai kaltina „Gazprom“ dėl manipuliavimo rinkomis

Keli Europos Parlamento nariai apkaltino Rusijos dujų bendrovę „Gazprom“ dėl galimo manipuliavimo rinkomis, sukėlusio „beprecedentį“ dujų kainų šuolį.

Be kita ko, įstatymų leidėjai kritikavo „Gazprom“ atsisakymą rezervuoti dujų transportavimo pajėgumus per esamas vamzdynų sistemas. Jie teigė, kad bendrovė sumažino gavybą.

Tai leidžia manyti, kad „rekordinis gamtinių dujų kainų šuolis Europoje pastarosiomis savaitėmis gali būti tiesioginis „Gazprom“ sąmoningo manipuliavimo rinka ir veiksmų rezultatas“, – teigiama ketvirtadienį datuotame laiške, kurį gavo agentūra dpa.

Laiške Europos Komisija raginama pradėti tyrimą. Briuselio institucija penktadienį patvirtino gavusi laišką, o „Gazprom“ kaltinimus atmetė.

Bendrovė pranešė, kad ES gaus viską, dėl ko susitarta sutartyse, skelbia naujienų agentūra „Interfax“. Bendrovė taip pat esą stengiasi patenkinti papildomą paklausą.

Kremlius taip pat paneigė, kad Rusija kaip nors susijusi su dabartiniu kainų padidėjimu.

Parlamento nariai įžvelgia ryšį su prieštaringai vertinamu dujotiekiu „Nord Stream 2“, kuriuo rusiškos dujos turi būti transportuojamos į Vokietiją.

Pasak Rusijos valstybinės naujienų agentūros TASS, „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris teigė, kad dėl šaltos žiemos ir pavasario Europos dujų saugyklose liko mažiau dujų nei įprastai. Buvo suvartota gerokai daugiau dujų, o papildyti bus galima tik vėliau. Tai taip pat turėjo įtakos kainoms.

EK atstovė žiniasklaidai sakė, kad energijos rinka yra atidžiai stebima ir kad „Nord Stream 2“ turi būti eksploatuojamas skaidriai ir be diskriminacijos.

Dujotiekis jau baigtas statyti, bet dar nepradėjo veikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o buvo taip

 o buvo taip portretas
jankiai priryne kad duos duju kiek reikes ES ir tada egzzpertai nusprende kad ruselei tures nuleisti zema kaina nes veiks rinkos ekonomij, jankiai isdure dujas pardaveAzijai brangiau ir istiesu rinka suregulia o kainas, dabar virs 800$ uz 1000 kubu, taip kad nesisakokit ir mokekit kiek jusu rinka pakele kaina!

AR NE JAV TERORISTAI

AR NE JAV TERORISTAI portretas
Terorizavo visą Europą stabdydama dujotiekio tiesimą? Dar gerai, kad Vokietija, kad ir pavėluotai, parodė savo stuburą ir pasiuntė Ameriką ant trijų raidžių. Tik nuo pačios Europos šiandien priklauso - kokią kainą jie mokės už dujas, nekreipdami dėmesį į JAV ir Ukrainos reikalavimus. Kiekvienas gaus pagal savo "nuopelnus"....

hihi

hihi portretas
Ess_pedaraii patiS to noreio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių