Quantcast

ES ir JK lyderiai aptars derybas dėl prekybos po „Brexito“

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ketvirtadienį 19 val. Grinvičo (21 val. Lietuvos) laiku aptars prekybos po „Brexito“ derybas, informavo Dauningo gatvė.

„Premjeras šiandien 19 val. (JK laiku) kalbėsis su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen ir aptars derybų padėtį“, – sakė B. Johnsono biuro atstovas.

U. von der Leyen atstovas sakė, kad ketvirtadienį kalbėdamiesi telefonu jiedu „apžvelgs“ derybas.

Britanija oficialiai išstojo iš ES sausio pabaigoje, tačiau iki gruodžio 31 dienos šalį saisto dauguma jos taisyklių, o abi šalys bando susitarti dėl būsimų prekybos santykių sąlygų.

Vis dėlto kelis mėnesius derybos buvo įstrigusios dėl kelių pagrindinių klausimų, Londonui ir Briuseliui, regis, laikantis įsikibus savo pozicijų.

Anksčiau ketvirtadienį B. Johnsono atstovas pareiškė, kad išstojimas nepasirašius sutarties yra „labiausiai tikėtinas“ scenarijus.

Jis sakė, kad abiejų šalių derybininkai stengiasi „užpildyti likusias spragas“, ES leidus suprasti, kad pasiekti susitarimą iki penktadienio būtų „sunku, bet įmanoma“.

Tačiau Dauningo gatvės atstovas pridūrė, kad „išstojimas australiškomis PPO (Pasaulio prekybos organizacijos) sąlygomis lieka labiausiai tikėtinas rezultatas“.

Tuo metu šaltinis Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje teigė, kad Britanija derybose demonstruoja tam tikrą poslinkį, tačiau perspėjo, kad laiko pasiekti susitarimą lieka vis mažiau.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių