Quantcast

ES ir JAV pratęsė paliaubas ginče dėl subsidijų „Airbus“ ir „Boeing“

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen paskelbė, kad ES ir JAV sutarė pratęsti paliaubas, kuriomis stabdomas baudžiamųjų muitų taikymas 17 metų trunkančiame ginče dėl subsidijų orlaivių gamintojoms „Airbus“ ir „Boeing“.

„Tai iš tiesų atveria naują skyrių mūsų santykiuose, nes mes judame nuo bylinėjimosi prie bendradarbiavimo orlaivių srityje“, – prieš prasidedant viršūnių susitikimui su Joe Bidenu sakė U. von der Leyen.

Paliaubos formaliai priimtos per U. von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininko Charles'o Michelio susitikimą su J. Bidenu Briuselyje.

Anksčiau šiemet J. Bidenas ir U. von der Leyen sustabdė baudžiamųjų muitų taikymą dėl subsidijų „Airbus“ ir „Boeing“.

ES teigė, kad paliaubos galios penkerius metus, per kuriuos bus galima išspręsti šį ginčą, atsižvelgiant ir į augančius Kinijos pajėgumus aviacijos sektoriuje.

„Užuot kovoję su viena artimiausių mūsų sąjungininkių, mes pagaliau kartu atsigręšime į bendrą grėsmę. Tai yra modelis, kurį naudosime, kad spręstume kitus Kinijos ir jos ne rinkos ekonomika pagrįstos konkurencijos keliamus iššūkius“, – teigė susitikime dalyvavusi JAV prekybos įgaliotinė Katherine Tai.

J. Bideno dviejų valandų trukmes sustojimas ES būstinėje, įterptas tarp NATO viršūnių susitikimo ir susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Ženevoje, žymi aiškų atsitraukimą nuo ketverių neramių Donaldo Trumpo kadencijos metų.


Šiame straipsnyje: AirbusboeingESJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių