Quantcast

ES ir Baltarusija pasirašė susitarimus dėl vizų

Europos Sąjunga ir Baltarusija trečiadienį pasirašė susitarimus dėl vizų režimo supaprastinimo ir readmisijos, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Baltarusijos užsienio reikalų ministerija.

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo šiuo metu ES pirmininkaujančios Kroatijos premjero pavaduotojas, vidaus reikalų ministras Davoras Božinovičius ir vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson (Ilva Johanson), o Baltarusijai atstovavo užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus.  

Abu susitarimai įsigalios tą pačią dieną, tačiau pirmiausia juos turi ratifikuoti Baltarusijos Nacionalinis Susirinkimas ir Europos Parlamentas.  

Šalims pranešus apie šių procedūrų užbaigimą, susitarimai įsigalios praėjus mėnesiui po šios datos.  

Susitarimai supaprastins Šengeno vizų išdavimo Baltarusijos piliečiams tvarką. Vizų kaina sumažės nuo 60 iki 35 eurų. 

Baltarusijos URM anksčiau skelbė, kad prezidentas Aleksandras Lukašenka priėmė sprendimą pasirašyti susitarimus su ES „suprasdamas didelę judumo svarbą mūsų šalies piliečiams ir tik po to, kai buvo nuodugniai įvertintos visos galimos grėsmės ir pasekmės“.  

URM atstovas spaudai Anatolijus Glazas sakė, kad „prieš šį žingsnį buvo gana sudėtingas ir ilgas derybų su ES procesas“.   

Susitarimą dėl vizų režimo supaprastinimo planuota pasirašyti iki šių metų vasario 2 dienos, kai įsigalioja ES vizų kodekso pakeitimai.

Įsigaliojus pakeitimams, Šengeno viza pabrangs nuo 60 iki 80 eurų. Tuo pat metu keliautojams bus paprasčiau gauti vizą. Taip pat bus galima paprasčiau gauti daugkartines vizas laikotarpiui nuo vienerių iki penkerių metų.

Anksčiau taip pat skelbta, kad Minskas inicijuos pagrindų susitarimo dėl bendradarbiavimo su ES pasirašymą.


Šiame straipsnyje: ESBaltarusijasusitarimaivizos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Privaziuos

Privaziuos portretas
Bulbiasu Mergos durnes vėl skesis

kvailesnio \\\\\\\

kvailesnio  \\\\\\\ portretas
straipsnio nerasi.

Anonimas

Anonimas portretas
tai pabrangs ar atpigs, nieko nesupratau ka parasyta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių