Quantcast

ES gali jau liepos mėnesį imtis atsakomųjų veiksmų dėl JAV muitų

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) gali jau liepos mėnesį imtis atsakomųjų veiksmų dėl birželio 1 dieną Jungtinių Valstijų nustatytų muitų iš Bendrijos šalių importuojamam plienui ir aliuminiui, pareiškė už prekybą atsakinga Europos Komisijos narė Cecilia Malmstroem (Sesilija Malmstriom).

Šios priemonės jau svarstomos, sakė eurokomisarė, kurią cituoja „Deutsche Welle“.

Pasak C. Malmstroem, dėl muitų susirūpinę plieno gamintojai Jungtinėms Valstijoms skirtų produktų srautus jau ėmė kreipti į kitas rinkas.

ES nuo pat pradžių itin kritiškai vertino šias protekcionistines Vašingtono priemones.

„Europos Sąjunga mano, kad vienašališkai nustatyti muitai yra nepagrįsti ir pažeidžia Pasaulio prekybos organizacijos taisykles“, – yra sakęs Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris).

Neaštrinti prekybos konflikto Vašingtoną ne kartą ragino ir Vokietija.

„Federalinė vyriausybė prieštarauja JAV nustatytiems plieno ir aliuminio muitams, – gegužės pabaigoje pareiškė Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas). – Manome, kad ši priemonė yra neteisėta, o pateiktas argumentas dėl nacionalinio saugumo – neįtikinamas.“

Pasak S. Seiberto, ši priemonė gali sukurti užburtą ratą baudžiamųjų priemonių, kurios galiausiai pakenks visiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apgailetini Briuselio HOMIKAI, nei nepriklausomybes, nei savarankiskumo, nei savigarbos. Bus taip kaip isakys Washingtono GAULEITERIS, Cha cha cha .....

...

... portretas
Ilgai mąsto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių