Quantcast

ES diplomatijos vadovas: derėtis su Talibanu reikia dėl evakuacijos

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas trečiadienį sakė, jog yra būtina kalbėtis su Talibanu norint evakuoti iš Afganistano užsienio piliečius ir su NATO pajėgomis dirbusius afganistaniečius.

„Pasakiau, jog privalome kalbėtis su jais, o kai kuriems žmonėms tai pasirodė skandalinga, – Ispanijos nacionaliniam radijui sakė Josepas Borrellis (Žozepas Borelis). – Tačiau kaip turėtume atverti saugų kelią į [Kabulo] oro uostą, jei nesikalbame su tais, kas perėmė Kabulo kontrolę?“

Pasak ES diplomatijos vadovo, pagrindinis jo rūpestis yra žmonių, kuriems dėl galimų represijų reikia padėti tuojau pat išvykti iš šalies, dabartinė padėtis.

„Matėme minias ant tūpimo takų, apsunkinančias oro uosto darbą... Tikimės, kad padėtį galima valdyti ir kad mūsų lėktuvai galės nutūpti ir pakilti, bet, atvirai kalbant, aš [to] nežinau, – sakė jis. – Mums reikia veikti ne tiek pačiame oro uoste, kurį kontroliuoja amerikiečių armija, bet dėl to, kaip tiems, kam reikia išvykti, patekti į oro uostą.“

„Mano atsakomybė yra identifikuoti tuos, kas su mumis dirbo, ir padėti juos perkelti“, – sakė J. Borrellis.

„Tai, kas vyksta Afganistane, yra viso Vakarų pasaulio pralaimėjimas, ir visi privalome išdrįsti tai priimti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių