Quantcast

ES dėl sankcijų iškvietė Rusijos ambasadorių

Europos Sąjunga pirmadienį iškvietė Rusijos ambasadorių dėl Maskvos sprendimo paskelbti sankcijų keliems Europos pareigūnams, įskaitant įtakingus Briuselio pareigūnus.

Maskvos ambasadorius vėliau pirmadienį turėtų susitikti su Europos Komisijos ir ES diplomatijos tarnybos aukšto rango pareigūnais, sakė ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) atstovas Peteris Stano (Peteris Stanas).

„Buvo iškviestas Rusijos ambasadorius. Jis turėtų būti priimtas šią popietę“, – nurodė jis.

„Šios atsakomosios sankcijos yra akivaizdžiai politiškai motyvuotos ir joms trūksta teisinio pagrindo, – sakė P. Stano. – Mes jam perduosime griežtą pasmerkimą ir nepritarimą šiam sprendimui.“

Praėjusią savaitę Maskva paskelbė uždraudusi atvykti į Rusiją aštuoniems Europos Sąjungos ir jos šalių pareigūnams, reaguojant į ES Tarybos sankcijas, anksčiau šiais metais paskelbtas Rusijai dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo ir policijos smurtinio atsako į jo šalininkų protestus.

Į Rusijos užsienio ministerijos paskelbtą europiečių sąrašą, be kita ko, įtrauktas Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli (Davidas Sasolis) ir Vera Jourova – Europos Komisijos pirmininkės pavaduotoja, atsakinga už vertybes ir skaidrumą.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) ir D. Sassoli bendrame pareiškime penktadienį pasmerkė šias Maskvos priemones kaip „neturinčias pagrindo“ ir pridūrė, kad Bendrija pasilieka teises „imtis tinkamų atsakomųjų priemonių“.

Įtampa Kremliaus ir ES santykiuose išaugo dėl padėties Ukrainoje, A. Navalno kalinimo ir virtinės ES narių diplomatų išsiuntimo.


Šiame straipsnyje: Rusijos ambasadoriusESsankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

kai patys ta dare

kai patys ta dare portretas
tai buvo gerai tai kai gavo analogiska veiksma tai nepatyko ;;;

ES-patys paskelbe sankcijas Rusijai

ES-patys paskelbe sankcijas Rusijai  portretas
gave atsakyma --didziai ysizeide -kad per giliai rusas uztrauke ant by.....io

Trintukas

Trintukas portretas
Reikia greiciau keisti "Stazi" Vokietijoje ir stabdyti "Nord Stream 2". Uzblokuoti SWIFT ir numusti naftos kainas. Baigsis vyzotu mandrumas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių