Quantcast

EP Teisės reikalų komitetas pritarė dviejų europarlamentarų neliečiamybės panaikinimui

Europos Parlamento Teisės reikalų komitetas antradienį vienbalsiai pritarė dviejų teisės aktų leidėjų, įsivėlusių į Europos Sąjungą sukrėtusį korupcijos skandalą, neliečiamybės panaikinimą.

Belgijos prokurorai paragino Europos Parlamentą atimti iš belgų europarlamentaro Marco Tarabellos (Marko Tarabelos) ir Italijos įstatymų leidėjo Andrea Cozzolino (Andrėjos Kodzolino) neliečiamybę vykdant tyrimą dėl galimo Kataro ir Maroko kyšininkavimo.

EP Teisės reikalų komitetas 23 balsais pasisakė už tai, kad būtų imtasi šio žingsnio, ir taip suteikė galimybę visai plenarinei sesijai ketvirtadienį balsavimo metu priimti galutinį sprendimą šiuo klausimu.

Belgijos valdžios institucijos jau yra sulaikiusios keturis įtariamuosius po to, kai gruodį surengė reidus keliais adresais, įskaitant dabartinių įstatymų leidėjų, buvusių europarlamentarų ir parlamento padėjėjų gyvenamąsias vietas, ir aptiko 1,5 mln. eurų grynaisiais pinigais.

Tarp sulaikytųjų, kaltinamų korupcija, pinigu plovimu ir priklausymu nusikalstamai organizacijai, yra Graikijos europarlamentarė Eva Kaili, kuri buvo viena iš 14 parlamento pirmininkės pavaduotojų, bet vėliau ji neteko šio aukšto EP posto.

E. Kaili tebėra sulaikyta kartu su kitais trimis įtariamaisiais: jos partneriu Francesco Giorgi (Frančesku Džordžiu), kuris dirbo EP nario padėjėju, buvusiu EP nariu Pieru Antonio Panzeri (Pjeru Antonijumi Panceriu) ir nevyriausybinės organizacijos vadovu Niccolo Figa-Talamanca (Nikolu Figa-Talamanka), kuris įtariamas mokėjęs EP nariams.

Belgija įtaria juos dalyvavus kyšininkavimo schemoje, kurios pagalba Kataras ir Marokas per nevyriausybines organizacijas perdavinėdavo pinigus, norėdami daryti įtaką Europos Parlamento sprendimams.

Tiek Kataras, tiek Marokas neigia bet kokius kaltinimus.

Ši situacija smarkiai sukrėtė teisėkūros institucijas ir metė šešėlį ant kitų Briuselyje veikiančių ES institucijų.

„Teisingumas žengia į priekį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ po EP Teisės reikalų komiteto balsavimo rašė kairiųjų frakcijos pirmininkė Manon Aubry (Manon Obri).

Teisingumas žengia į priekį.

Gruodį reido metu buvo atlikta krata ir M. Tarabellos namuose. Belgijos tyrėjai pareikalavo, kad EP atimtų jo ir A. Cozzolino neliečiamybę, kad galėtų tęsti pradėtą tyrimą.

Jie abu, kaip ir E. Kaili, tvirtina, kad yra nekalti.

Nepaisant to, kaip pranešama, F. Giorgi iš dalies pripažino savo kaltę.

Tuo tarpu P. A. Panzeri sudarė susitarimą su prokurorais dėl kaltės pripažinimo ir už švelnesnę bausmę perduoti įrodymus apie duotus kyšius ir su jais susijusias sumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
1 reikia i tribunola pasiusti visas ursules su farma nepamirstant bilgeico su sorosu ir visom zydbankiu korporacijom kurios z monems ir visai planetai kelia D gresme sionsatanystiniu obam formate ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių