Quantcast

ENSREG ataskaitą dėl Astravo AE saugumo parengs kovą

Dvi dienas Astravo atominėje elektrinėje lankęsi Europos Komisijos ir Europos reguliavimo institucijų branduolinės saugos srityje grupės (ENSREG) deleguoti ekspertai išvadas dėl jos saugumo turėtų parengti kovo mėnesį, skelbia Baltarusijos energetikos ministerija.

„Baigus apsilankymą Astravo AE bus parengtas preliminarios ataskaitos projektas. Šį dokumentą pateiksime Europos reguliavimo institucijai, o po to jis bus pristatytas Baltarusijai. Manome, kad preliminarios ataskaitos projektas bus paruoštas kovą“, – sakė ENSREG grupės vadovas, Suomijos branduolinės ir radiacinės saugos centro (STUK) generalinis direktorius Petteri Tiippana (Peteris Tipana).

Jį cituoja Baltarusijos energetikos ministerijos spaudos tarnyba.

P. Tiippana vadovaujama Europos ekspertų grupė aiškinosi, kaip Baltarusija įgyvendina ankstesnes rekomendacijas dėl savo pirmosios branduolinės jėgainės atliktų testavimų nepalankiausiomis sąlygomis rezultatų.

„Dokumentai, kurių paprašėme, buvo pateikti, gavome atsakymus į mus dominančius klausimus. Buvo suteikta galimybė patekti į mus dominančias Astravo AE vietas ir objektus“, – Baltarusijos ministerija perteikia P. Tiippana pasisakymą.

ENSREG ekspertai Astravo jėgainėje lankėsi vasario 9-10 dienomis, jų grupę kartu su P. Tiippana sudarė dar aštuoni ekspertai iš Austrijos, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Vengrijos, Vokietijos, Lietuvos, Ukrainos, Suomijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kaip padarys saugesne jei kgb isanksto ibetonavo sprogmeni su nuotolyniu valdymu kaip jav spect /mosad/ niujorko PPC kur parodyta kaip titano sijos buvo nupjautos spectermytiniu sprogimu delko ir sugriuvo ir tai buvo ne jokio bnladeno ar kito o zydu darbas norint kad jav iraka pultu nes jis buvo pavoingas butent jems o ne jav yra filmuota medziaga ir to nepaneigsi tik jav zmones /dauguma/ perdaug naivus kad patyketu uztat kai Trumpas atvere jems akis tai sie demonai pasiuto[[]]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių