Quantcast

EK narė: pasitraukdamas iš ES dezinformacijos kodekso „Twitter“ pasirinko konfrontaciją

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „Twitter“, anot Europos Sąjungos komisarės, pasirinko konfrontaciją, pasitraukdamas iš savanoriško ES dezinformacijos praktikos kodekso, kuriuo nustatomos pagrindinės taisyklės būsimam Europos skaitmeninių paslaugų įstatymui.

„Manome, kad tai yra „Twitter“ klaida. „Twitter“ pasirinko sunkų kelią. Jie pasirinko konfrontaciją“, – pirmadienį žurnalistams sakė Europos Komisijos (EK) narė Vera Jourova.

Ji teigė, kad bus kruopščiai ir skubiai tikrinama, kaip „Twitter“ laikosi rugpjūčio 25 dieną įsigaliosiančio naujojo Skaitmeninių paslaugų akto (DSA).

Gegužės 27-ąją EK paskelbė, kad „Twitter“ nusprendė pasitraukti iš praktikos kodekso, kurio toliau laikosi kitos pagrindinės interneto platformos, tokios kaip „Google“, „Microsoft“ ir „TikTok“.

Šia 2018 metais pradėta savanoriška iniciatyva, kuri buvo sustiprinta praėjusiais metais, prie jos prisidėjus sektoriaus dalyviams, numato daugiau nei tris dešimtis įsipareigojimų, pavyzdžiui, aktyviau bendradarbiauti su faktų tikrintojais ir neremti dezinformaciją skleidžiančių subjektų.

Ji nubrėš kontūrus DSA, pagal kurį didelėms platformoms bus nustatytos teisinės prievolės, o pažeidimo atveju – baudos, galinčios siekti iki 6 proc. pasauliniu mastu įmonės surinktų pajamų.

Nuo tada, kai „Twitter“ spalį už 44 mlrd. dolerių (40,9 mlrd. eurų) nusipirko milijardierius Elonas Muskas (Ilonas Maskas), bendrovė atleido daugiau kaip 80 proc. darbuotojų ir atsisakė daugelio moderatorių, tikrinusių turinį dėl galimos dezinformacijos ir neigiamą poveikį turinčių žinučių.

V. Jourova teigė negalinti nuspėti, kokias išvadas dėl galimo „Twitter“ dezinformacijos platinimo gali padaryti Komisija, kai įsigalios DSA. Tačiau ji teigė, kad kodeksą pasirašiusios šalys atsidurs lengvesnėje padėtyje.

„Praktikos kodeksas, kuris yra savanoriškas susitarimas, ir Skaitmeninių paslaugų aktas, kuris yra vykdytinas, yra tarpusavyje susiję, – sakė eurokomisarė. – Norėčiau suteikti „Twitter“ galimybę apginti teisę užsiimti verslu Europoje be jokių sankcijų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
vykdomas parazitavimas propogandos sektoriuose norint nusimuilint nuo atsakomybes kuri jau igauna konturus realybeje z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių