Quantcast

Egiptas atidaro oro uostus, muziejus, Gizos piramides

Egiptas pirmą kartą nuo karantino, įvesto prieš daugiau nei tris mėnesius, pradžios atidarė savo oro uostus, Kairo muziejų ir garsiąsias Gizos piramides.

Nacionalinė oro vežėja „EgyptAir“ pranešė, kad trečiadienį apie 2 tūkst. keleivių 14 tarptautinių skrydžių išskrido iš Kairo tarptautinio oro uosto.

Du orlaiviai su daugiau nei 350 ukrainiečių turistų nusileido Raudonosios jūros kurorte Hurgadoje ir dideliame Šarm aš Šeicho pajūrio kurorte, esančiame Sinajaus pusiasalio pietinėje dalyje.

Aukščiausiosios senienų tarybos generalinis sekretorius Mostafa Waziri (Mostafa Vaziris) pareiškė, kad maždaug 20 muziejų ir turistų lankomų vietų taip pat jau priima lankytojus, nors ir ėmėsi tam tikrų koronavirusinės infekcijos COVID-19 prevencijos priemonių.

Tarp šių įstaigų yra Kairo muziejus, Gizos piramidės ir sostinėje įsikūrusi Saladino citadelė, taip pat pietiniame Luksoro mieste esančios Karnako šventykla ir Hačepsutos laidojimo šventykla.

Vyriausybė nori atgaivinti turizmo sektorių, kuriame iki pandemijos pradžios buvo matyti atsigavimo požymių po daugelį metų besitęsusio nestabilumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egiptui

Egiptui portretas
sakes,verkiant nori pritraukt turistus net esant pandemijai,valstybes izdas visiskai tuscias saukiasi turistu pagalbos,beda tie musulmonai ,beda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių