Quantcast

E. Rinkevičius: Latvija taikys sankcijas 30-čiai Baltarusijos pareigūnų

  • Teksto dydis:

Latvijos vyriausybė antradienį nusprendė taikyti individualias sankcijas Baltarusijos pareigūnams, atsakingiems už prezidento rinkimų rezultatų klastojimą ir smurtą prieš taikių protesto akcijų dalyvius.

Kaip pranešė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, bus uždrausta įvažiuoti į šalį maždaug 30-čiai Baltarusijos valdininkų.

„Mes manome, kad Europos Sąjunga turi kuo greičiau imtis sankcijų prieš Baltarusiją. Mes matome, kad artimiausiu metu to nebus, todėl įvedame įvažiavimo apribojimus atskiriems Baltarusijos pareigūnams, kuriems neabejotinai tenka atsakomybė tiek už rinkimų rezultatų klastojimą, tiek už smurtą“, - pabrėžė Latvijos URM vadovas per spaudos konferenciją po vyriausybės posėdžio.

„Galiu pasakyti, kad mes žiūrime į maždaug 30 pareigūnų. Tai daugiausia Centrinės rinkimų komisijos, Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės saugumo komiteto ir Baltarusijos prezidento aparato atstovai“, - pareiškė jis.

E. Rinkevičius pabrėžė kol kas negalįs įvardyti konkrečių pavardžių. „Mes laukiame, kada Estija savo ruožtu užbaigs nacionalinę procedūrą, tai įvyks ketvirtadienį. Mes kalbėjomės su Estijos URM vadovu ir susitarėme, kad tada mes kartu paskelbsime informaciją“, - paaiškino Latvijos užsienio reikalų ministras.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Stasys Gimbutis (ELTA)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių