Quantcast

E. Raisi išjuokė J. Bideno pažadą išlaisvinti Iraną

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi (Ebrahimas Raisis) penktadienį išjuokė Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pažadą „išlaisvinti Iraną“, nesiliaujant šiitiškoje respublikoje daugiau nei mėnesį trunkantiems protestams.

Agituodamas prieš kadencijos vidurio rinkimus JAV, J. Bidenas penktadienį pasakė: „Nesijaudinkite, mes išlaisvinsime Iraną. Jie greitai išsilaisvins patys.“

Irane jau daugiau kaip šešias savaites vyksta protestai, kuriuos rugsėjį išprovokavo Mahsos Amini mirtis po to, kai ją suėmė moralės policija už tariamus griežtų šalies moterų aprangos taisyklių pažeidimus.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, mininčius 1979 metų lapkričio mėnesį studentų įvykdytą JAV ambasados Teherane užgrobimą, E. Raisi sakė: „JAV sako, kad nori išlaisvinti Iraną, bet turiu jums pasakyti, kad Iranas išsilaisvino prieš 43 metus ir daugiau jums nepaklus.“

„Didieji Irano žmonės nenulenks jums galvos“, – sakė jis tūkstančiams žmonių, kurie šaukė „Mirtis Amerikai, mirtis Izraeliui, mirtis Didžiajai Britanijai“.

Protestuotojai nešė plakatus, kuriuose žadėjo ištikimybę Irano aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei (Ali Chamenėjui), taip pat laikė jo ir Islamo Respublikos įkūrėjo Ruhollah Khomeini (Ruholos Chomeinio) nuotraukas.

Pasak vietos valdžios, per M. Amini mirties išprovokuotas demonstracijas, kurias Teheranas vadina „riaušėmis“, žuvo dešimtys žmonių, daugiausia protestuotojų, taip pat ir saugumo pajėgų narių.

Tuo metu iš Norvegijos veikianti Irano žmogaus teisių grupė (IHR) praneša, kad per šiitiškoje respublikoje vykstančius protestus žuvo mažiausiai 277 žmonės, įskaitant 40 vaikų ir 24 moteris.

Šimtai kitų, įskaitant moteris, buvo suimti.

„Šiandien priešas taikosi į mūsų solidarumą ir nacionalinę vienybę, mūsų saugumą, mūsų taiką ir mūsų ryžtą“, – sakė E. Raisi.

„Mūsų vyrai ir moterys, mūsų jauni vyrai ir jaunos moterys yra pasiryžę, ir mes niekada neleisime jums įgyvendinti savo šėtoniškų troškimų“, – perspėjo jis JAV.

Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas (Hoseinas Amiras-Abdolahianas) savo ruožtu penktadienį JAV prezidentui papriekaištavo socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kartu su atvira parama smurtui ir terorui per pastarąsias riaušes Irane (Baltieji rūmai) siekia susitarimo“, – sakė jis, turėdamas omenyje ilgai trunkančius bandymus atgaivinti 2015 metų branduolinį susitarimą tarp Irano ir pasaulio galybių.

„Pone J. Bidenai: liaukitės veidmainiauti“, – rašė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis klausia

jankis klausia portretas
Turite naftos? Tai atiname jūsų išlaisvint. Kaip Iraką nuo irakiečių. Vietnamą nuo daugiau kaip 3 milijonų vietnamiečių, dar Laosas, dar Kambodža - gaunas virš 5 milijonų. Kiek klyksmo kai nukalė boeingą virš karo zonos. Tik rai specialiai kijevas neuždarė skrydžių virš karo zonos. Tikėdamasis kad kada nors kažkas bus numuštas. Kalti bus rusai, kijevas ne prie ko. Jankiai numušė Irano Aibus skridusį Irano teritorijoje. Dviem raketomis. Tikros tyčinės žudynės.

Negrazu juoktis

Negrazu juoktis portretas
Psihinius palegelius reikia gyditi.Baiden-Virusas prasosi vakcinacijos.

:-))))

:-)))) portretas
lgbtsnikai kaukia. Pagarba Irano lyderiuj, Liutas!!!!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių