Quantcast

E. Muskas kviečia V. Putiną į kovą vienas prieš vieną

Turtingiausias pasaulio žmogus Elonas Muskas (Ilonas Maskas) pirmadienį iškvietė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į dvikovą, o prizas būtų ne kas kita kaip Ukrainos, kur Maskva vykdo brutalią invaziją, likimas.

Ekscentriškasis milijardierius ir kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ įkūrėjas nusprendė per socialinį tinklą „Twitter“, kur neretai paskelbia keistų žinučių, išsiaiškinti, ar Rusijos lyderis išbandytų savo narsą asmeniškai, o ne rusų kariuomenės rankomis kaimyninėje šalyje.

„Iškviečiu Vladimirą Putiną į dvikovą. Statymas yra Ukraina“, – pareiškė E. Muskas.

„Ar sutinkate su tokiomis grumtynėmis?“ – rusiškai pridūrė jis, tiesiogiai kreipdamasis į oficialią 69 metų prezidento tviterio paskyrą anglų kalba.

Vienam iš 77 mln. E. Musko sekėjų parašius, kad „Tesla“ įkūrėjas galbūt gerai neapgalvojo savo iššūkio, E. Muskas atsakė, kad kalba „visiškai rimtai“.

„Jei Putinas galėtų taip lengvai pažeminti Vakarus, jis priimtų iššūkį. Bet jis to nepadarys“, – pridūrė E. Muskas.

Kremliaus reakcijos kol kas nebuvo.

Pietų Afrikoje gimęs 50 metų E. Muskas jau pasiūlė savo paramą Kyjivui ir šį mėnesį tviteryje parašė: „Laikykis tvirtai, Ukraina“. Jis taip pat išreiškė savo „simpatijas didžiai rusų tautai, nenorinčiai šio“ karo.

Be to, E. Muskas sureagavo į Kyjivo prašymą ir įjungė „Starlink“ internetą Ukrainoje, nusiuntė įrangos, padedančios palaikyti ryšį Rusijos karinių atakų paveiktuose rajonuose.

E. Muskas dažnai nustebina savo įrašais tviteryje. Vasario mėnesį jis apkaltino JAV vertybinių popierių ir biržų komisiją (SEC), skyrusią baudų ir suvaržymų E. Muskui ir „Tesla“, bandymu nutildyti jo laisvą žodį.

Žinutėje, kuria reiškė paramą vyriausybės įvestų suvaržymų dėl COVID-19 priešininkams, jis Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau (Džastiną Triudo) palygino su Adolfu Hitleriu, bet vėliau šį įrašą ištrynė.

 

„Twitter“ įrašas.


Šiame straipsnyje: Elonas MuskasVladimiras Putinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių