Quantcast

E. Macronui jau nebepasireiškia jokie COVID-19 simptomai

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) jau nebepasireiškia jokie koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomai, ketvirtadienį pranešė Eliziejaus rūmai.

Prancūzijos vadovui COVID-19 testu buvo patvirtinta prieš savaitę.

Prezidentui, kuris izoliavosi oficialioje rezidencijoje netoli Paryžiaus, iš kur vadovavo susitikimams nuotoliniu būdu, nebereikia karantinuotis, pridūrė Eliziejaus rūmai.

E. Macronui „šiame etape nepasireiškia jokių simptomų“, todėl „prezidento izoliacija gali baigtis praėjus septynioms dienoms“, sakoma pranešime.

Saviizoliacijos metu E. Macronas liko atsakingas už „pagrindinius mūsų šalies einamuosius klausimus“ ir tai darys artimiausiomis valandomis bei dienomis, nurodoma Eliziejaus rūmų pranešime.

E. Macronas, kurį susirgus vargino nuovargis, kosulys ir raumenų skausmai, žadėjo kasdien pranešti apie savo sveikatą.

Jo biuras trečiadienį pirmą kartą pranešė apie „pagerėjimo ženklus“, o ankstesniuose pranešimuose 43 metų prezidento būklė buvo apibūdinama kaip „stabili“.

Prancūzijos valdžia nerimauja, kad žiemos švenčių laikotarpiu gali išaugti užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius.

Šią savaitę šalies bendras pandemijos aukų skaičius išaugo iki 62 000.

Vėlų trečiadienį prancūzų pareigūnai pranešė, kad per praėjusią parą patvirtinta beveik 15 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir kad 278 anksčiau užsikrėtę pacientai mirė.

Sekmadienį turi prasidėti skiepijimo kampanija, o pirmieji bus skiepijami sveikatos priežiūros darbuotojai ir vyresnio amžiaus žmonės, pranešė vyriausybė.

Europos Sąjunga pirmadienį patvirtino bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo koronaviruso, atverdama kelią pradėti skiepijimą 27 bloko šalyse iškart po Kalėdų.

Prancūzijos sveikatos tarnyba HAS ketvirtadienį leido naudoti vakciną šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių