Quantcast

E. Macronas sveikina pažangą sprendžiant į Europą plūstančių migrantų klausimą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pirmadienį pareiškė, kad Europos šalys pasiekė pažangos svarstant planus perskirstyti Viduržemio jūroje gelbėjamus migrantus, nors Italijos griežtosios linijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) nepagailėjo kritikos tokioms pastangoms.

Klausimas, ką daryti su tūkstančiais migrantų, tebemėginančių pasiekti Europą per Viduržemio jūrą, išprovokavo griežtą reakciją kai kuriose valstybėse. Pavyzdžiui, Italija teigia, kad jai tenka prisiimti didžiausią naštą ir skundžiasi, kad jos partnerės Europoje esą beveik nepadeda Romai.

Preliminarus susitarimas, kuriuo siekiama kurti veiksmingesnę žmonių gelbėjimo Viduržemio jūroje sistemą, buvo pasiektas per pirmadienį Paryžiuje vykusį susitikimą migracijos klausimais pirmininkaujant Prancūzijai.

Pasak E. Macrono, planui pritarė 14 valstybių, o dar aštuonios pažadėjo aktyviai dalyvauti pastangose.

Tarp šių šalių yra Prancūzija, Vokietija, Suomija, Liuksemburgas, Portugalija, Lietuva, Kroatija ir Airija, informavo E. Macrono kanceliarija, nenurodžiusi likusių šešių šalių.

Italijos uostus nevyriausybinių organizacijų (NVO) gelbėjimo laivams uždaręs M. Salvini pareiškė, kad šis susitarimas tolygus reikalavimui, kad Italija „liktų Europos pabėgėlių stovykla“.

Susitikime nusprendęs nedalyvauti ministras sakė, kad Italija „nepaklūsta įsakymams ir nėra partnerė: jei Macronas nori pasikalbėti apie migrantus, tegul atvyksta į Romą“.

Labdaros organizacijos anksčiau kritikavo Europoje esą vykdomą gelbėtojų laivų „kriminalizavimo kampaniją“.

„Dedamos visos pastangos siekiant įbauginti laivus ir neleisti jiems dirbti savo darbo“, – per spaudos konferenciją Paryžiuje kalbėjo humanitarinės pagalbos grupės „SOS Mediterranee“ operacijų vadovas Fredericas Penard'as (Frederikas Penaras).

Praėjusį mėnesį Italijoje buvo suimta migrantus gelbėjančio laivo „Sea-Watch 3“ kapitonė vokietė Carola Rackete (Karola Raketė), be leidimo įplaukusi į pietinį Lampedūzos uostą.

Tuo metu Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR ir Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) parengė bendrą pareiškimą, kuriame cituojami jų vadovai: „Turi būti pripažintas itin svarbus NVO vaidmuo. Jos neturi būti kriminalizuojamos ar niekinamos už tai, kad gelbėja gyvybes jūroje.“

Šiuo metu NVO laivams tenka stengtis surasti šalį, kuri būtų pasirengusi priimti migrantus ir pabėgėlius kaskart, kai jie išgelbėjami jūroje, o Europos Sąjungos valstybės narės priverstos ilgai derėtis.

M. Salvini yra apkaltinęs NVO teikiant „taksi paslaugas“ migrantams ir pareikalavo, kad kitos Europos šalys atvertų savo uostus laivams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
AH: "Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pirmadienį pareiškė, kad Europos šalys pasiekė pažangos svarstant planus perskirstyti Viduržemio jūroje gelbėjamus migrantus" - JEI sakotės išgelbėję, TAI grąžinkit juos į gimtus kraštus... kitaip tai NE gelbėjimo, o prekybos žmonėmis operacijos. Na, aišku, jei jų taip Mak(a)ronui reikia, tai juos VISUS į Prancūziją reikia gabent, jie ten galės ir vėl su fūromis 'išdykaut'.

Makas

Makas portretas
Kas tuos "veikejus" yra uzhipnotizaves? Koks gelbejimas, koks priemimas??? Cia masonu finansuojama operacija "Galas svariai ir baltai Europai". Kada europieciai atsikvoses ir isspirs tokius savo saliu vadovus?

ubagas

ubagas portretas
kai lietuviu isdirbusiu po 40 m. pensijos bus tokios kaip vokietijoj tai lietuva gales priimti nors ir 500.000 pabegeliu. skaudu ,kai tu gauni 200e. pensijos o tie nerastingi darmaedai gauna viska veltui.po kiek laiko spjauna i Lietuva ir isvaziuoja kur geriau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių