Quantcast

E. Macronas svarsto priimti papildomų kovos su koronavirusu priemonių

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienio vakarą kreipsis į susirūpinusią Prancūzijos visuomenę aptarti koronaviruso protrūkį, dėl kurio Prancūzijoje jau buvo uždarytos mokyklos, kavinės ir restoranai, pranešė prezidentūra.

E. Macronas dalyvaus susitikime su Prancūzijos premjeru, aukšto rango karinių reikalų patarėju, žvalgybos koordinatoriumi bei sveikatos, vidaus reikalų ir užsienio reikalų ministrais, kurio metu kalbėsis apie kylančią sveikatos krizę. Po susitikimo 20 val. (21 val. Lietuvos laiku) televizija transliuos prezidento kreipimąsi į šalies gyventojus.

Susitikimo metu pareigūnai turėtų nuspręsti dėl papildomų priemonių koronaviruso plitimui riboti. Prancūzijoje jau patvirtinta daugiau nei 5 000 užsikrėtimo COVID-19 virusu atveju ir 127 mirtys. Sekmadienį pranešta, kad per parą buvo nustatyti 900 naujų užsikrėtimo atvejų, šimtai pacientų yra sunkios būklės.

Prezidentūra paneigė plačiai paplitusius gandus apie komendanto valandą ir visišką izoliaciją namuose, nors šių priemonių jau ėmėsi kaimyninės Ispanija ir Italija.

Pirmadienį E. Macronas su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen, Vokietijos kanclere Angela Merkel bei Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Micheliu aptars galimo išorinių ES Šengeno zonos sienų stiprinimo klausimą.

Pirmadienio popietę jis taip pat dalyvaus dėl koronaviruso rengiamoje vaizdo konferencijoje su kitais didžiojo septyneto šalių lyderiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių