Quantcast

E. Macronas: Prancūzija rekvizuos visas apsauginių kaukių atsargas ir produkciją

Prancūzijos valdžia per ateinančius mėnesius rekvizuos visas apsauginių kaukių atsargas ir naujai pagaminamą produkciją, reaguodama į koronaviruso protrūkį, antradienį pranešė prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

„Dalysime jas sveikatos apsaugos darbuotojams ir koronavirusu užsikrėtusiems prancūzams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė E. Macronas.

Iš baimės užsikrėsti virusu Prancūzijos gyventojai pradėjo karštligiškai pirkti apsaugines kaukes ir rankų dezinfekavimo skystį, todėl kai kurios parduotuvės ir internetu prekiaujantys mažmenininkai sukėlė šių produktų kainas.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire (Briuno Le Meras) anksčiau antradienį sakė, kad nurodė Prancūzijos vartotojų apsaugos ir kovos su sukčiavimu institucijai pradėti tyrimą dėl pranešimų apie dvigubai ar net trigubai išpūstas kainas.

„Esu pasirengęs sureguliuoti kaukių ir (rankų dezinfekavimo) gelio kainas dekretu, jeigu pažeidimų yra daug“, – parašė jis tviteryje.

Apie rekvizuojamas atsargas E. Macronas pranešė Sveikatos apsaugos ministerijai paskelbus apie ketvirtą mirties nuo koronaviruso atvejį šalyje. 92 metų vyras mirė Morbihano departamente Bretanėje, viename iš trijų šalies rajonų, kur užfiksuota daugiausia šios ligos atvejų.

Prancūzijoje koronavirusas buvo nustatytas 204 asmenims. Dvylikoje iš trylikos šalies žemyninės dalies administracinių regionų buvo užregistruota bent po vieną koronaviruso atvejį. Kol kas viruso neaptikta tik Korsikos saloje. 

Prancūzijos rajonuose, kur infekcijos protrūkis yra didžiausiais, pareigūnai uždarė maždaug 120 mokyklų. Dar daugiau jų gali būti uždaryta artimiausiomis dienomis, paskelbė švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanquer (Žanas Mišelis Blankė).

Taip pat uždraustos mokinių ekskursijos už šalies ribų, uždarose patalpose vykstantys susibūrimai, kuriuose dalyvauja daugiau nei 5 tūkst. žmonių. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių