Quantcast

E. Macronas: pasiekėme susitarimą su D. Trumpu dėl interneto milžinų mokesčio

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas patvirtino, kad Didžiojo septyneto (G-7) nariai pasiekė susitarimą dėl didžiųjų technologijų įmonių pajamų apmokestinimo, ilgą laiką kėlusio įtampą tarp Prancūzijos ir JAV.

„Dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio – mes pasiekėme susitarimą įveikti sunkumus, kurie mums iškilo“, – spaudos konferencijoje su Donaldu Trumpu G-7 viršūnių susitikime Bjarice sakė E. Macronas, pabrėždamas, kad Prancūzijos atšauks savo interneto milžinų mokestį vos tik įsigalios tarptautinės bendruomenės mokestis skaitmeninėje erdvėje gautoms pajamoms.

Amerikiečių ir prancūzų derybininkai „artėja“ link susitarimo dėl didžiųjų JAV technologijų įmonių pajamų apmokestinimo, sukėlusio nesutarimus tarp Jungtinių Valstijų ir Prancūzijos, anksčiau teigė D. Trumpas.

„Jie nori susitarti, žiūrėsime, ar mes galime pasiekti susitarimą. Artėjame (link susitarimo)“, – žurnalistams Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Bjarice sakė D. Trumpas. Anksčiau JAV prezidentas grasino įvesti muitus prancūziškam vynui po to, kai Paryžius nusprendė įvesti skaitmeninių paslaugų mokestį, kurį D. Trumpas vadino „labai nesąžiningu“.

Prancūzijos parlamentas atitinkamą įstatymo projektą priėmė liepą. Įstatymą Prancūzija priėmė savarankiškai, nelaukdama užsitęsusių derybų tarptautinėse organizacijose baigties. Mokesčiu siekiama užtikrinti, kad technologijų milžinai, kaip „Facebook“ ir „Google“, mokėtų pakankamai mokesčių kiekvienoje šalyje, kurioje bendrovės vykdo savo veiklą.

Pagal ES teisėtvarką, amerikiečių technologijų milžinai gali deklaruoti visoje ES gaunamas pajamas vienoje iš Bendrijos šalių – daugeliu atveju tai būna lengvatinio apmokestinimo valstybės, kaip Airija ar Nyderlandai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių