Quantcast

E. Macronas Paryžiuje priėmė Armėnijos prezidentą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino išspręsti kruviną konfliktą tarp Armėnijos ir Azerbaidžano dėl Kalnų Karabacho.

Jis ketvirtadienio vakarą Eliziejaus rūmuose Paryžiuje priėmė Armėnijos vadovą Armeną Sarkisianą, apie kurio vizitą iš anksto nebuvo skelbta.

E. Macronas susitikime pabrėžė, kad priimtinas tik derybose priimtas sprendimas. Tačiau deryboms atnaujinti esą būtinas „ramus klimatas“. E. Macronas telefonu kalbėjosi ir su Armėnijos ministru pirmininku Nikolu Pašinianu bei Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš tai Maskvoje sakė, kad konfliktas jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Bendras aukų skaičius abiejose pusėse esą artėja prie 5 000.

Nuo rugsėjo pabaigos tarp Armėnijos ir Azerbaidžano vyksta nuožmiausi mūšiai per pastaruosius metus.

Jau būta dviejų susitarimų dėl paliaubų, tačiau jos netrukus po įsigaliojimo buvo trapios. Dėl to abi pusės kaltino viena kitą – kaip ir dėl mūšų atsinaujinimo.

Konflikte Rusija, Prancūzija ir JAV tarpininkauja kaip vadinamoji Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Minsko grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių