Quantcast

E. Macronas paragino JAV ir Rusiją bendradarbiauti Afganistane

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas per du atskirus pokalbius telefonu paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Jungtinių Valstijų prezidentą Joe Bideną suvienyti jėgas Talibano užimtame Afganistane.

Per pokalbį su J. Bidenu E. Macronas pabrėžė glaudaus bendradarbiavimo tarp Afganistane esančių sąjungininkių būtinybę, kad būtų galima išgelbėti ambasadų darbuotojus ir kitus afganistaniečius, kuriems kyla pavojus, teigė Eliziejaus rūmai.

JAV ir Prancūzija dalijasi moraline atsakomybe dėl tų afganistaniečių, kuriems reikalinga apsauga ir kurie puoselėja tokias pat Vakarų vertybes. „Negalime jų palikti užnugaryje“, – teigė E. Macronas.

Tuo metu kalbėdamasis su V. Putinu Prancūzijos prezidentas aptarė su Talibanu susijusius lūkesčius, įskaitant ryšių su tarptautinėmis teroristinėmis grupuotėmis nutraukimą, kovą su narkotinėmis medžiagomis ir ginklų kontrabanda bei pagarbą moterų teisėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atsikniskit viena karta nuo to Afganistano. Palikit jį ramybėj. Talibai patys zino, ka jiems daryti. Nereikalinga jiems vakarietiska dermokratija. Talibanas jėga. Jam priklauso ateitis. O Vakarų teroristų saulelė jau leidziasi. Tuoj sukils Afrika ir pareis Geiropai krachas. Teks atsilyginti uz visas niekšybes.

Anonimas

Anonimas portretas
Cha,o Rusija ka veike afgane prazudziusi sssr kareivelius?? O gi --ta pat ,ka ir JAV veike po rusu. Ten,kur "kvepia" nafta ir kitomis gamtos gerybemis --ten didziosios valstybes verziasi lyg i savo namus . Taip JAV izygiavo i Afgana< ,kad sudoroti teroristus OLKAIDA ,,sudorojo teroristu "virsuneles",,,bet pamirsho iseiti,,,,,, nutare viduramziu islamistus [jumoras zinoma]] Pakrikshtyti.. ,,net xx1 amziaus technika juos aprupino,,,,,karo technika jiems patiko ,,bet melstis vis tiek jie nori dupa i dangu pastate... nesusirokavo,,,,ner ko lysti i bedieviu irshtva

JAV JAU BENDRADARBIAVO 20 METŲ...

JAV JAU BENDRADARBIAVO 20 METŲ... portretas
Gėdingai Amerika pabėgo po 20 metų bendradarbiavimo...Apie ką Afganistanas gali toliau kalbėtis su pasaulio banditais JAV?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių