Quantcast

E. Macronas per kelionę į pietryčių Prancūziją gavo antausį

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) antradienį lankantis šalies pietryčiuose vienas žmogus sudavė jam per veidą.

Socialinėje žiniasklaidoje ir televizijos BFM paskelbti vaizdai rodo, kad E. Macronui priėjus prie užtvaros pasisveikinti su vienu vyru, šis, užuot padavęs ranką 43 metų prezidentui, skėlė jam antausį.

E. Macrono asmens sargybiniai greit įsikišo ir vėliau buvo sulaikyti du žmonės, sakė vietos pareigūnai.

„Vyrą, kuris bandė suduoti prezidentui, ir dar vieną asmenį šiuo metu apklausia žandarmerija“, – sakoma regiono prefektūros pareiškime.

Incidentas Ten l’Hermitažo kaime Dromo regione yra rimtas saugumo pažeidimas ir užtemdė E. Macrono pradėtą kelionę po šalį, sumanytą žmonių nuotaikoms išsiaiškinti. Ten l’Hermitažas buvo antra šios kelionės stotelė.

„Maždaug 13 val. 15 min. (14 val. 15 min. Lietuvos laiku), aplankęs mokyklą prezidentas sugrįžo į savo automobilį, o tada vėl išlipo, nes stebėję žmonės jį kvietė, – sakė prefektūra. – Jis nuėjo su jais susitikti, ir tada įvyko šis incidentas.“

Manoma, kad centristų prezidentas kitais metais sieks perrinkimo, o apklausos rodo, kad jis dabar pagal populiarumą nedidele persvara lenkia kraštutinių dešiniųjų lyderę Marine Le Pen (Marin Le Pen).

Per ateinančius du mėnesius prezidentas ketina apsilankyti keliolikoje vietovių. Po kovos su COVID-19 pandemija metų E. Macronas labai nori asmeniškai susitikti su rinkėjais.

„Negali būti smurtas“

Prieš antausį E. Macrono buvo paprašyta pakomentuoti kraštutinių kairiųjų lyderio Jeano-Luco Melenchono (Žano Liuko Melanšono) savaitgalio pareiškimą, kad kitų metų prezidento rinkimai bus klastojami.

„Demokratiniam gyvenimui reikia ramybės ir pagarbos iš visų – politikų ir piliečių“, – sakė E. Macronas.

Pernai liepą E. Macroną ir jo žmoną Brigitte (Brižit), ekspromtu sugalvojusius pasivaikščioti Tiuilri sode Paryžiaus centre, išplūdo protestuotojų grupė.

„Politika niekada negali būti smurtas, žodinė agresija ir, juo labiau, fizinė agresija“, – po naujausio incidento parlamentui pasakė premjeras Jeanas Castexas (Žanas Kasteksas).

Po savo triumfo 2017 metų rinkimuose, kuriuose įveikė tradiciškai valdydavusias kairiųjų ir dešiniųjų partijas, E. Macronas surengė kelias tokias keliones po šalį.

2018 metų kelionė Pirmojo pasaulinio karo pabaigos šimtmečiui paminėti labiausiai įsiminė dėl įtūžusių piliečių švilpimo jauniausiam Prancūzijos pokario lyderiui scenų.

Kelionė vyko įsisiūbuojant „geltonųjų liemenių“ protestams prieš vyriausybės politiką ir asmeniškai valstybės vadovą – dėl arogantišku vadinto jo vadovavimo stiliaus.

Po šių šalį sukrėtusių protestų E. Macronas pažadėjo keistis savo vadovavimo manierą ir 2019 metais surengė dar vieną turą, pramintą klausymosi pratybomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių