Quantcast

E. Macronas dėl protesto skubiai išvestas iš Paryžiaus teatro

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui) ir jo sutuoktinei penktadienio vakarą teko skubiai išvykti iš vieno Paryžiaus teatrų, kai protestuotojai pamėgino įsiveržti į vidų ir nutraukti spektaklį.

Dešimtims žmonių surengus demonstraciją prie teatro, kur E. Macronas ir Brigitte (Brižit) žiūrėjo spektaklį „Musė“ (La Mouche), buvo mobilizuotos riaušių policijos pajėgos.

Apie 30 protestuotojų pamėgino patekti į garsaus teatro „Bouffes du Nord“ pastatą, kai keli žiūrovai tviteryje parašė, jog į spektaklį atvyko Prancūzijos pirmoji pora.

Jiedu buvo kelias minutes „saugoti“, o po to sugrįžo į savo vietas baigti žiūrėti spektaklio, pranešė prezidentūros atstovai.

Pasak policijos, pareigūnai neleido protestuotojams patekti į teatrą 10-ajame Paryžiaus rajone, esančiame už kelių kilometrų nuo Eliziejaus rūmų – prezidento rezidencijos.

Macronai, kartais išvykstantys į sostinės centrą pavakarieniauti ar pažiūrėti spektaklio, galiausiai paliko teatrą su policijos palyda.

„Visi kartu, bendras streikas“, – skandavo demonstrantai per konfrontaciją su policija, kuri tęsėsi maždaug valandą.

Akcija įvyko Prancūzijos miestus paralyžiuojančio streiko prieš E. Macrono vyriausybės pensijų reformas 44-ą dieną.

Dėl streiko, kuris jau pradėjo silpti, yra nuolat sutrikęs traukinių ir metro eismas, o ypač didelių nepatogumų patiria užmiestyje gyvenantys ir mieste dirbantys paryžiečiai.

E. Macrono padėjėjai nesureikšmino penktadienio įvykių.

„Prezidentas ir toliau vaikščios į teatrus, kaip jis yra įpratęs. Jis stengsis ginti kūrybos laisvę, siekdamas užtikrinti, kad jos nepažeistų smurtiniai politiniai aktai“, – sakė vienas prezidento patarėjas.

Pastarosiomis savaitėmis viešumoje beveik nesirodęs E. Macronas paskutinį kartą su žmonių miniomis bendravo lapkritį, kai lankėsi šiauriniame Amjeno mieste – o planuojamos pensijų reformos tuomet dar nebuvo paskelbtos.

Įgyvendinant reformas, norima sukurti bendrą pensijų sistemą iš 42 atskirų šalyje naudojamų pensijų planų, kuriuose numatoma galimybė anksčiau išeiti į pensiją ir kitos lengvatos viešojo sektoriaus darbuotojams, taip pat teisininkams, fizioterapeutams ir net Paryžiaus operos teatro darbuotojams.

Tačiau kritikai teigia, jog šios reformos milijonus žmonių privers dirbti ilgiau ir jie gaus mažesnę pensiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar daugiau arabu isivezkite, galesite miskuose slapstytis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių