Quantcast

Dubline dėl koronaviruso atšaukiamas Šv. Patriko dienos paradas

Airijos vyriausybė dėl koronaviruso protrūkio atšaukia šių metų Šv. Patriko dienos paradą Dubline, pirmadienį pranešė valstybinis transliuotojas RTE, remdamasis vienu ministrų kabineto pakomitečio priimtu sprendimu.

Paradas sostinėje turėjo įvykti kovo 17 dieną.

Pernai jame dalyvavo maždaug 500 tūkst. žmonių.

Tačiau vyriausybė nusprendė atšaukti šį šventinį renginį, būgštaudama dėl naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 plitimo. Airijoje iki šiol nustatytas 21 susirgimo COVID-19 atvejis.

Kaip pranešė RTE, sprendimą priėmė vyriausybės pakomitetis, koordinuojantis pastangas užkirsti kelią ligos plitimui. Vėliau pirmadienį turėtų įvykti spaudos konferencija, kur bus pranešta apie naujas kovos su šia liga priemones.

Tuo metu laikraštis „The Irish Times“ pranešė, kad Šv. Patriko dienos paradai atšaukiami visoje šalyje.

Antrasis pagal dydį šalies miestas Korkas jau anksčiau atšaukė savo šventinius renginius, atlikęs rizikos vertinimą pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateiktas rekomendacijas.

Korko savivaldybė pranešė, kad „negali suteikti reikiamų garantijų pagal dabartinius PSO reikalavimus“.

„Ir lordas meras, ir (tarybos) vadovas sutiko, kad svarbiausia yra užtikrinti dalyvių ir žiūrovų gerovę... todėl buvo priimtas sprendimas atšaukti šių metų paradą“, – priduriama pranešime.

Pastarąjį kartą Šv. Patriko dienos paradai buvo atšaukti 2001 metais dėl snukio ir nagų ligos protrūkio.

Anksčiau pirmadienį buvo atšauktos Šešių tautų regbio čempionato rungtynės tarp Airijos ir Prancūzijos komandų Paryžiuje, sekmadienį Prancūzijos vyriausybei uždraudus masinius susibūrimus, kuriuose dalyvauja daugiau nei 1 tūkst. žmonių.

Praėjusį mėnesį buvo atšauktos kitos numatytos čempionato rungtynės tarp Airijos ir Italijos komandų Dubline.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rfc

Rfc portretas
Šaunuoliai,saugo savo žmonių sveikatą. O švenčių dar bus,jeigu tauta bus sveika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių