Quantcast

Drezdene pastatyta bene bjauriausia Kalėdų eglė: nuplikusi, su aplaužytomis šakomis

  • Teksto dydis:

Vokietijoje esantis Drezdenas pasistatė bene bjauriausią eglę – nuplikusią, su aplaužytomis šakomis – tikrai ne šventišką. Jos miestas slėpti visai neketina. Eglė stovi pačiame kalėdinės mugės centre, praneša LNK.

Organizatoriai renkasi tik vietinius medžius, o kadangi vasaros Vokietijoje nelepino, buvo itin sausos, tad ir eglė – nušiurusi.

„Statyti tokią eglę mugės centre išties yra blogai. Ar ji atspindi dabartinę situaciją? Net nežinau“, – sakė gyventoja.

Kiti sako, kad toks skurdus medis – tik į krosnį pleškinti kaip malkas.

„Aš iš jos prisidaryčiau malkų“, – teigė vyras.

Bet dalis vokiečių vilties nepraranda. Gal naujai pažvelgus kitą dieną eglutė ims ir pagražės.

Visas LNK turinys – vaizdo įraše:

„Rytoj grįšiu ir pažiūrėsiu dar kartą“, – sakė praeivė.

Artimiausiomis dienomis ji bus papuošta kalėdiniais žaislais ir lemputėmis, kad įgautų bent šiek tiek spindesio.

Kita vertus, Vokietijoje yra ir tokių miestų, kurie bando stebinti pompastika. Dortmundas giriasi įžiebęs didžiausią pasaulyje eglę. Tiksliau ne vieną, o jų šimtus. Buvo sukrautos maždaug 1 tūkst. eglučių ir iš jų suformuotas 45 metrų aukščio medis. Bet miestas vis dėlto žada pernelyg neišlaidauti. Vietoj visą parą trunkančio apšvietimo lemputės kasdien bus įjungiamos tik nuo pietų iki 23 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Lietuvoj eglių nestato, tik eglių parodijas, kuo daugiau visokio šūdo prikabineja tuo daugiau pinigėlių kažkam tai į kišenę nubyra.

Rasa

Rasa portretas
Gal ir reikėtų tokias statyti kur nukirtimui o ne žudyti gražius vešlius medžius kur dar žaliuotų ir žaliuotų. Galima paslėpti tas patręšusias šakeles girliasdom lempelėm...

Regi

Regi portretas
Spygliuočiai kenčia nuo karščio ir sausros. Sodinkit palmes. Eglių greit gali ir nelikti. Ne tik gražių. Beje, jau dugnč pasiekė. Negana, kad Lietuvoj nesveikos varžybos dėl tų eglių, tai dar kitų šalių egles puolė peikti. Na prikabinės kokių papuošimų ir nesimatys, kad spyglių trūksta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių