Quantcast

Diplomatiniai šaltiniai: ES pirmadienį gali sutarti dėl sankcijų Rusijos pareigūnams

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai pirmadienį gali paskelbti sprendimą įvesti sankcijas Rusijos pareigūnams, reaguojant į Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą, penktadienį pranešė diplomatinis šaltinis.

Neoficialiomis žiniomis, šiuo metu baigiamas derinti sankcijų sąrašas, jame yra Kremliui artimi asmenys ir pareigūnai.

„Pirmadienį Užsienio reikalų taryboje tikimasi politinio sutarimo dėl ES atsako į įvykius, susijusius su A. Navalnu, – baigiama derinti siūlomų sankcionuoti įtakingų, Kremliui artimų asmenų bei pareigūnų grupė“, – BNS teigė šaltinis, informuotas apie derybų eigą.

Įvesti sankcijas Maskvai labiausiai ragino Baltijos šalys ir Lenkija, pastaruoju metu tam paramą išsakė ir daugiau valstybių.

ES Užsienio reikalų tarybos posėdis pirmadienį vyks Briuselyje.

Jo išvakarėse Lietuvos iniciatyva rengiamas neformalus ministrų susitikimas su artimiausiais A. Navalno bendražygiais Leonidu Volkovu ir Ivanu Ždanovu, BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad tai padės ES ministrams iš pirmų lūpų sužinoti apie padėtį Rusijoje.

„Bendraudami su ES kolegomis jaučiame didžiulį poreikį informacijai, kokia padėtis iš tiesų su režimo oponentais Rusijoje. Situaciją visada geriausiai išgirsti iš pirmų lūpų – tad Lietuva ėmėsi iniciatyvos organizuoti susitikimą su Rusijos opozicijos atstovais Briuselyje“, – BNS atsiųstame komentare teigė ministras.

Galimą sankcijų įvedimą ministras komentuoti atsisakė, nes procesas vyksta neviešai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
man atrodo baikit list i rusu salies reikalus geriau paziurekiteer ka kinai daro o neerzinkit rusu nes jav nepa des ta matome ir duju trasos blokada is jav puses tai prekiaukit o ne kariaukit nes to nori ne mes visi zmones o masonstatytiniai amazon ir kt monarchiniai 1i kuriuos ant pirstu galima sus kaiciuot o jems tarnauja kaip merkel /stasy/ macakronas ir kt statytiniai ir ateina laikas zmonems vienytis savo regijunose ir graziai bendraut versliskai panaikinus monarchija ir politikus nuskraidint i marsa?...

Tikras rusas

Tikras rusas portretas
Uzdrausti atvykti i ES visiems Kremliaus propagandistams. Latvija jau pradejo. Uzdrausti RTR,1 Rusijos televizijos kanala,uz propaganda ir mela.

klp

klp portretas
Pagarba EU ir užsienio reikalų ministerijai.Tegu patys nukentėję oligarchai spaudžia tą pasiutusį šunį putlerį
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių