Quantcast

Dilema dėl saldumynų su narkotikais: uždraus parduoti vaikams, bet kai kam bus išimtys?

  • Teksto dydis:

Čekijos vyriausybė pasiruošusi pasekti Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių pavyzdžiu – uždrausti kanabinoidą HHC.

Čekijos įstatymų leidėjus privertė greičiau spręsti produktų su HHC likimą niūri medikų statistika. Pagal ją, kiekvieną savaitę šalyje fiksuojama nuo trijų iki penkių atvejų, kai vaikai perdozavo šios psichoaktyvios medžiagos.

Blogiausia, kad saldainių ir kitų produktų su HHC gali nusipirkti bet kas iš prekybos automatų.

„Mes esame už tai, kad kuo greičiau būtų priimtas dokumentas, kuriuo būtų uždrausta prekiauti įvairiais vaikams skirtais saldumynais su šia medžiaga. Iš tiesų tai klausimas, kuris jau seniai turėjo būti išspręstas“, – kalbėjo parlamento narys Jakub Michálek.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tik neaišku, ką daryti su tais žmonėmis, kurie naudoja produktus su HHC medicininiais tikslais, kad jie nebūtų apkaltinti dėl narkotikų laikymo.

„Kažkas privalo pasakyti, ar absoliutus draudimas yra gerai, ar ne. Tikriausiai ne, bet pardavinėti kažkokius saldainius, guminius meškiukus, nuo kurių vaikams bus blogai, taip pat, nėra gerai“, – teigė parlamento narys Pavel Blažek.

Čekų sveikatos apsaugos ministerija mano, kad viską galima būtų išspręsti suteikus tokiems žmonėms laikiną išimtį, bet HHC uždrausti reikia nedelsiant.

„Laikinai įtrauksime HHC ir panašius produktus į priklausomybę sukeliančių medžiagų, draudžiamų medžiagų sąrašą, kad išvengtume tolesnio pavojaus“, – tvirtino Čekijos sveikatos apsaugos ministras Vlastimil Válek.

HHC dažniausiai gaminamas iš narkotinio poveikio neturinčios kanapių medžiagos CBD. Daugumoje šalių, kur marihuana legalizuota, matuojamas tik pagrindinės narkotinės medžiagos THC kiekis, bet dirbtinai pagamintas HHC turi labai panašų poveikį.

Būtent todėl dar pernai HHC ir produktus su juo, uždraudė prancūzai, švedai, lietuviai, slovėnai, danai ir belgai, o ir Vokietijoje jis turėtų būti uždraustas iki vasario pabaigos.

Kita vertus, kaimyninėje Lenkijoje bei Latvijoje šis narkotikas ir įvairūs saldainiukai su juo tebėra pardavinėjami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam tiesa

Tam tiesa portretas
Apsilankyk USA narkomanu rajonuose, paziuresim ar pavyks sveika kaili isnest.....

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip gali buti saldainių su narkotinėmis medžiagomis.Ju neturi būti iš vis..

Tiesa

Tiesa portretas
Nuo thc taip nebuna kaip nuo sintetinio hhc. O nuo alkoholio dar blogiau. Atkreipkite demesį, kad jei rodo agresivu apsvaigusi arba mirštantį nuo svaigalų per zinias, tai beveik visada algoholis, ir niekada kanapes... Valdzia miegiau rinka saugoja mafijai, o ne tam kad mokescius rinkt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių