Quantcast

Didžiosios Britanijos valstybės skola išaugo iki 2,08 trln. svarų

Didžiosios Britanijos valstybės skola šiuo metu siekia 2,08 trln. svarų sterlingų (2,33 trln. eurų), vyriausybei spalį pasiskolinus rekordinę pinigų sumą viešojo sektoriaus paramai.

Duomenys, kuriuos penktadienį paskelbė Nacionalinis statistikos biuras (ONS), parodė, kad praėjusį mėnesį valstybė pasiskolino 22,3 mlrd. svarų sterlingų (24,9 mlrd. eurų).

Pirmaisiais septyniais šių finansinių metų mėnesiais viešojo sektoriaus skola sudarė 214,9 mlrd. svarų sterlingų – 169,1 mlrd. svarų sterlingų daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Šie duomenys reiškia, kad valstybės turima skola sudaro apie 100 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Šalis nuo kovo ekonomikos paramai išleido jau daugiau kaip 200 mlrd. svarų sterlingų.

Tai didžiausia balandžio-spalio mėnesių viešojo sektoriaus skola Didžiojoje Britanijoje nuo 1993 metų, kai buvo pradėta rinkti duomenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
visa sia /skola/ kabins ant MM kupros nes monarchu rusiai perpildyti ir scotlandjardas tai zino ir ko gero didele dalis iskeliavo i kanada pa skui sanuka ir joseima bet tai VP ir niekas nezino;;;;

Kopustas.

Kopustas. portretas
Nu Neblogai jie pavaro pries Brexit be sutarties.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių