Quantcast

Didžiosios Britanijos ambasadorė buvo iškviesta į Rusijos URM

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos ambasadorė Maskvoje Deborah Bronnert buvo iškviesta į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, kur jai buvo pareikštas protestas „dėl chamiškų šalies vadovybės pasisakymų“ apie Rusiją ir prezidentą Vladimirą Putiną.

Tai sakoma Rusijos URM pranešime.

„Birželio 30 d. į Rusijos URM buvo iškviesta Didžiosios Britanijos ambasadorė Maskvoje D. Bronnert. Jai buvo pareikštas griežtas protestas dėl atvirai chamiškų Didžiosios Britanijos vadovybės pasisakymų Rusijos, jos lyderio ir oficialių valdžios organų atstovų, taip pat rusų tautos atžvilgiu“, - pažymima pranešime.

Ambasadorei taip pat buvo įteiktas memorialinis raštas, kuriame pabrėžiama, kad užgauli Didžiosios Britanijos valdžios struktūrų retorika yra nepriimtina. „Padorioje draugijoje už tokius pasisakymus paprastai atsiprašoma“, - sakoma Rusijos URM pranešime.

Pasak portalo „eurointegration.com.ua“, Rusijos diplomatijos žinyba nepatikslina, kokie konkrečiai pasisakymai turimi omenyje, bet prieš kelias dienas Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace`as pareiškė, kad V. Putinas turi „mažo žmogeliuko sindromą“ ir „mačistinį požiūrį“ į pasaulį, o Rusijos URM atstovė Marija Zacharova kasdien grasina branduoliniais smūgiais Vakarų šalių miestams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių