Quantcast

Didžiojoje Britanijoje po suvaržymų vėl atsidarė barai

Didžiojoje Britanijoje atlaisvinus karantino suvaržymus po trijų mėnesių pertraukos vėl atsidarė barai, informuoja AFP.

Londono ir kitų miestų gatvėse vėl būriavosi žmonės, kurie šventė „superšeštadienį“ – dieną, kai maitinimo sektorius atsidarė pirmą kartą nuo kovo mėnesio.

Žmonės, regis, pamiršo daugumą „socialinio atstumo“ taisyklių, kurias per televiziją jiems kasdien primindavo šalies valdžios atstovai. Šeštadienį Londono gyventojai užplūdo restoranus ir barus nedėvėdami kaukių.

Vienas Londone gyvenantis vyras žurnalistams sakė, kad, „kai britai susieina, jie moka puikiai leisti laiką drauge“.

Nors oficialiai tebegalioja valdžios įvesti apribojimai, kiek žmonių iš skirtingų šeimų gali susitikti vienu metu, tačiau pripažįstama, kad tai tebėra rekomendacija, ir niekas nesitiki, kad policija ims taikyti baudas.

Finansų ministras Rishi Sunak‘as ragino britus valgyti restoranuose ir kavinėse ir taip padėti verslui. Jis priminė, kad barai ir restoranai dažniausiai įdarbina jaunus žmones, kuriems tai paprastai būna pirmasis darbas.

Tačiau tokia žinia ne itin patiko sveikatos apsaugos ministrui Matt‘ui Hanckock‘ui. Pastarasis sakė nenorintis būti bambekliu ir gadinti nuotaikos kitiems, bet perspėjo, kad žmonės vis dar gali mirti nuo COVID-19 infekcijos.

Vyriausybė reikalauja, kad tarp lankytojų ir aptarnaujančio personalo būtų „minimalus kontaktas“ ir svečiai būtų aptarnaujami tik prie staliukų.

Be to, lankytojai privalo pateikti savo kontaktinę informaciją, kad su jais būtų galima susisiekti koronaviruso protrūkio atveju. Savo kontaktus gali palikti ir vienas žmogus iš draugų grupės, kuris informaciją apie COVID-19 grėsmę perduotų kitiems.

Šalyje atsidarė ne visi barai. Niukaslio savivaldybės duomenimis, miesto centre atsidaryti planavo tik 30 proc. barų.

Premjeras Borisas Johnsonas britus ragina vadovautis sveiku protu ir nepabloginti situacijos.

Pastaruoju metu vyriausybės vadovas kritikuojamas dėl netinkamo atsako į koronaviruso pandemiją, ir jo reitingai šį mėnesį smuko.

Didžiojoje Britanijoje dėl COVID-19 pandemijos mirė 44 198 žmonės – daugiau nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių