Quantcast

Didžioji Britanija: kamuolys yra Rusijos pusėje

Aštrėjant Ukrainos krizei, NATO narė Didžioji Britanija mano, kad „kamuolys yra Rusijos pusėje“.

„Yra išeitis iš šios situacijos“, – rašo britų užsienio reikalų ministrė Liz Truss straipsnyje laikraščiui „Sunday Telegraph“. Esą būtina laikytis ilgalaikių įsipareigojimų ir gerbti sienas. „Rusija turi deeskaluoti padėtį, nutraukti savo agresyvią kampaniją ir surengti prasmingas derybas, –  teigia ministrė. – Kamuolys yra Rusijos pusėje“.

L. Truss griežtai užsipuolė politinę vadovybę Maskvoje.

„Mes ginčijamės ne su rusų žmonėmis, o su jų vadovybės politika. Ji slopina laisvę ir demokratiją“, – rašė ministrė, paminėdama žmogaus teisių organizacijos „Memorial“ uždraudimą.

L. Truss netrukus ketina vykti pokalbių į Kijevą ir Maskvą.

Griežta kritika Kremliui skambėjo ir iš britų Gynybos ministerijos. „Rusijos platinama dezinformacija skaldo, tai kišimasis į demokratijos procesus“, – „Sunday Telegraph“ rašė valstybės sekretorius Jamesas Heappey‘is. Jis, be kita ko, apkaltino Rusiją dėl kibernetinių atakų Estijoje ir Lenkijoje, mėginimo įvykdyti perversmą Juodkalnijoje ir užsakomųjų žmogžudysčių Bulgarijoje.

J. Heappey‘is pabrėžė, kad NATO sąjungininkės, žinoma, jaučia Rusijos agresijos grėsmę. „Todėl mes veikiau stiprinsime jų rytines sienas, o ne, kaip reikalauja V. Putinas, atsitrauksime. Jis paskatins būtent tai, ko esą bijo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JEIGU SUPRANTI...

JEIGU SUPRANTI... portretas
Ko šakojiesi prieš Rusiją? Gausi spyrį...ne į kamuolį - į užpakalį ir užsičiaupsi.

Eimis

Eimis portretas
Rusija šaunuoliai-tai Nato čia nereikalingi!!!

Pagaliau

Pagaliau portretas
Pagaliau vakarai praregėjo, kokio lygio agresorė yra Rusija.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių