Quantcast

Didžioji Britanija gali pasiųsti į Baltijos šalis ir Lenkiją dar šimtus karių

Didėjant Rusijos įsiveržimo į Ukrainą grėsmei Jungtinė Karalystė svarsto galimybę pasiųsti dar šimtus karių į Baltijos šalis ir Lenkiją, kad būtų sustiprintas atgrasomasis poveikis Maskvai, penktadienį pranešė dienraštis „The Times“.

Šiuo metu Estijoje 830 britų karių laikomi Estijoje kaip NATO priešakinių pajėgų dalis, o dar 140 karių dislokuota Lenkijoje.

Apie 100 Britanijos karių dalyvauja Ukrainos pajėgų apmokymo misijoje. Be to, dar apie 30 jų buvo pasiųsti į Ukrainą apmokyti ukrainiečių karius naudoti ginkluotę, kurią Londonas išsiuntė Kijevui.

Apie JK planus padidinti savo indėlį į Aljanso misiją NATO rytinio sparno šalyse buvo paskelbta, kai britų užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras) asmeniškai perspėjo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „atsitraukti nuo Ukrainos, kol jis nepadarė didžiulės strateginės klaidos“.

Sakydama kalbą Sidnėjuje įsikūrusiame F. Lowy (F. Louvio) Tarptautinės politikos institute L. Truss pabrėžė, kad Kremlius „nepasimokė iš praeities“.

„Įsiveržimas [į Ukrainą] tik įklampins į baisų liūną ir pareikalaus gyvybių, kaip žinome iš sovietų karo Afganistane ir konflikto Čečėnijoje“, – sakė ji.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Maskva rengiasi įsiveržti į kaimyninę šalį.

Dauguma karo ekspertų mano, kad mažesnės Kijevo pajėgos nepajėgtų atremti Rusijos invazijos.

Tačiau L. Truss yra ne pirmoji pareigūnė, prabilusi apie tikėtiną ilgą ir kruviną ukrainiečių pasipriešinimą, su kuriuo tektų susidurti okupacinėms rusų pajėgoms.

„Ukrainiečiai su tuo kovos, tai gali būti liūnas“, – sakė ji.

„Ukraina yra išdidi šalis, turinti ilgą istoriją. Ji jau anksčiau pažino įsiveržiančias pajėgas pradedant mongolais ir baigiant totoriais... jos atsparumas yra gilus. Jei reikės, ukrainiečiai kovos, kad apgintų savo šalį“, – pridūrė L. Truss.

Rusija ėmė spausti Ukrainą, kai prieš beveik dešimtmetį šioje šalyje per sukilimą buvo nuversta prorusiška vyriausybė.

2014 metais Rusija atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymo pusiasalį, kai šalies rytuose Maskvos palaikomi separatistai pradėjo sukilimą, jau pareikalavusį daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių.

Britanija yra viena iš Vakarų šalių, siunčiančių Ukrainai mirtinų ginklų, pavyzdžiui, prieštankinių raketų, drastiškai didinančių rusų aukų tikimybę.

Vašingtone įsikūrusio strateginių studijų centro „Atlantic Council“ ekspertai atkreipė dėmesį į geresnį ukrainiečių pajėgų pasirengimą ir labai pagerėjusias gynybos linijas, palyginti ankstesnėmis Rusijos ir jos remtomis kampanijomis rytų ir pietų Ukrainoje.

L. Truss taip pat sakė, kad Rusijos įsiveržimas sukeltų „labai rimtų pasekmių“, turėdama galvoje Vakarų sankcijas „finansų sektoriui ir fiziniams asmenims“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Na taip, jau reikalinga didinti kariuomene kad jankiai galėtų Lietuvos žemėje muštis su rusais? Bus jums lietuviai ir gamtosauga ir ekonomika ir žemės ūkis su šalies gerove kai dangus su žeme maišysis. Trumpapročiai valdžios de'bilai. Deda visą šalį ant aukojimo aukuro

Didžioji Britanija kaip ir JAV

Didžioji Britanija kaip ir JAV portretas
Galingai , Galingai pabegs ...

Didžioji Britanija gali persti kiek nori

Didžioji Britanija gali persti kiek nori portretas
Rusijos jus Nenugalesit !!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių