Quantcast

Dešimtys užsienio valstybių ambasadorių paragino Lenkiją gerbti LGBT teises

Kone pusšimčio valstybių ambasadoriai, akredituoti Lenkijoje, sekmadienį paskelbtame atvirame laiške ragina šią šalį gerbti savo LGBT bendruomenės teises.

Gėjų teisės pastaraisiais metais Lenkijoje, valdant dešiniojo sparno partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), tapo opiu klausimu. PiS vykdo kampaniją prieš tai, ką vadina „LGBT ideologija“, ir gėjų teisių propagavimą lygina su tam tikra komunizmo forma.

„Reiškiame savo paramą pastangoms informuoti visuomenę klausimais, veikiančiais lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių ir interseksualių asmenų (LGBTI) bendruomenę ir kitas su panašiais iššūkiais susiduriančias bendruomenes Lenkijoje“, – sakoma laiške, kurį pasirašė diplomatai, tarp jų daugumos Lenkijos partnerių Europos Sąjungoje, JAV, Kanados, Izraelio, Indijos ir Japonijos pasiuntiniai.

„Kad apsaugotume bendruomenes, kurioms reikia apsaugos nuo žodinio ir fizinio smurtavimo bei neapykantos kalbų, mums reikia drauge dirbti dėl nediskriminavimo, tolerancijos ir abipusio priėmimo aplinkos“, – sakoma laiške, kurį socialiniame tinkle „Twitter“, be kitų, paskelbė JAV ambasadorė Georgette Mosbacher.

Keli Lenkijos regionai yra pasiskelbę „zonomis be LGBT ideologijos“ ar priėmę „šeimos teisių“ deklaracijas, kurias Briuselis laiko diskriminuojančiomis.

Dėl tokios oficialios pozicijos liepos mėnesį buvo atmestos šešių Lenkijos miestų paraiškos gauti dotacijų pagal ES programą, skatinančią kultūrinį bendradarbiavimą tarp vadinamųjų miestų dvynių skirtingose valstybėse narėse.

Vasarą Varšuvos gatvėse tūkstančiai žmonių protestuodavo prieš gėjų teisių gynėjų sulaikymą.

Viena aktyvistė buvo du mėnesius laikoma tardymo izoliatoriuje dėl to, kad esą nuniokojo sunkvežimį, ant kurio buvo homofobinių šūkių.

Kiti aktyvistai buvo kaltinami paminklų išniekinimu ir religinių jausmų įžeidimu dėl akcijų, kai garsios Varšuvos statulos, kurių viena vaizduoja Jėzų Kristų, buvo apsiaustos LGBT vėliavomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Voldemar

Voldemar  portretas
Jesteście zwierzętami i niczym więcej...

Manau

Manau portretas
Kad tai tų ambasadorių kišimasis į valstybės reikalus yra neleistinas.Tie lgbt tegul neskalambina savo norais,nes jų niekas pasaulyje nemėgsta ir geriau reikia išrasti vaistų nuo tokio jų pamišimo.Dabar psichiniai ligoniai mūms dar diktuos savo sąlygas.Lauk iš mūsų šalies,o palaikau visas tas šalis kurios jų kratosi.

Anonimas

Anonimas portretas
NEJOKIO NEGALI BUTI GERBIMO TIEMS PIDARASTAM GERAS GEJUS TAI MIRES GEJUS !!! :-)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių