Quantcast

Dėl sausros dalyje Anglijos įsigalioja draudimas naudoti laistymo žarnas

Dėl besitęsiančios sausros penktadienį Pietryčių Anglijoje įsigalioja draudimas naudoti laistymo žarnas ir vejų purkštuvus. Vandens tiekėjas „South East Water“ pranešė, kad draudimas iki atskiro sprendimo taikomas visiems namų ūkiams, kure yra įmonės klientai.

Be kita ko, draudžiama laistyti augalus, plauti automobilius, taip pat pildyti vandeniu baseinus ir baseinėlius. Išimtys taikomos komerciniam augalų auginimui, sporto aikščių drėkinimui ir automobilių plovykloms. BBC duomenimis, penktadienį įsigaliojęs draudimas  paveiks apie 1,4 mln. namų ūkių Kento ir Sasekso grafystėse.

„Oficialūs skaičiai rodo, kad ši liepa buvo sausiausia nuo 1935 metų, o laikotarpis nuo 2021 metų lapkričio iki 2022-ųjų liepos – kritulių skurdžiausi aštuoni mėnesiai nuo 1976 metų“, – sakoma vandens tiekėjo tinklapyje.

Ateinančiomis savaitėmis panašūs draudimai turėtų įsigalioti ir Jorkšyre bei Londone. Britų vyriausybė dar penktadienį turėtų paskelbti oficialų sausros periodą dalyje Anglijos. Britų meteorologijos tarnyba ketvirtadienį įspėjo dėl didelio karščio dalyje Anglijos ir Velso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių