Quantcast

Dėl personalo streiko Paryžiuje lankytojams uždarytas Eifelio bokštas

  • Teksto dydis:

Pagrindinis Paryžiaus simbolis ir viena iš labiausiai lankomų miesto įžymybių - Eifelio bokštas - ketvirtadienį uždarytas jau antra diena.

Personalas paskelbė streiką, protestuodamas dėl naujos prieigos strategijos, kuri, jų įsitikinimu, verčia įžymybės lankytojus laukti nepriimtinai ilgose eilėse.

Bokštas uždarytas nuo trečiadienio popietės, nes personalas susiginčijo su vadovybe dėl sprendimo priskirti atskirus liftus lankytojams su iš anksto įsigytais bilietais ir tiems, kurie perka kasose prie bokšto.

Be to, bokštas šiuo metu ketina pusę kasdienių bilietų skirti lankytojams, perkantiems bilietus internetu, tuo tarpu anksčiau tokių bilietų buvo parduodama tik 20 procentų.

Oficialiame tviterio paskyroje išplatintame pareiškime apgailestaujama ir atsiprašoma turistų už nepatogumus, informuoja euronews.

Anot personalo, dėl pokyčių išsidriekė ilgiausios eilės, ir tiems, kurie nori nusipirkti bilietus vietoje, gali tekti jose praleisti apie tris valandas. O tiems, kurie pirko bilietus internetu ir užsisakė konkretų apsilankymo laiką, gali tekti laukti iki valandos.

Derybos nusitęsė iki trečiadienio vakaro ir buvo atnaujintos ketvirtadienio rytą, kai darbuotojai turėjo balsuoti dėl pasiūlymo, kurį pateikė bokštą prižiūrinti operatorė SETE, - šios kurios pagrindinė akcininkė yra Paryžiaus savivaldybė.

„SETE gerai žino, kad lankytojai dėl bokšto uždarymo yra labai nusivylę, žino ir tai, kaip toks sprendimas neigiamai atsiliepia tiek miesto, tiek šalies įvaizdžiui“, - trečiadienį savo pareiškime teigė bendrovė.

Eifelio bokštas yra labiausiai pasaulyje lankomas monumentas. Įžymus bokštas atlaikė įvairius karus ir stichines nelaimes, visuomenei jis atidarytas 1889 metais.

324 metrų aukščio bokšte kasmet apsilanko daugiau nei šeši milijonai turistų, iš jų 80 proc. sudaro užsienio svečiai. Kas septynerius metus bokštas tvarkomas ir perdažomas.

Pastaraisiais metais 300 bokšto darbuotojų yra surengę ne vieną protesto akciją ar streiką dėl įvairiausių juos jaudinančių klausimų, pavyzdžiui, dėl kišenvagių siautėjimo arba statinio remonto darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių