Quantcast

Pasaulyje dėl omikron atmainos ir orų Kalėdų savaitgalį atšaukta per 7 tūkst. skrydžių

  • Teksto dydis:

Ilgąjį Kalėdų savaitgalį visame pasaulyje buvo atšaukta per 7 tūkst. skrydžių, dar tūkstančiai buvo atidėti, sekmadienį pranešė skrydžius stebintis tinklalapis, itin užkrečiamai koronaviruso omikron atmainai trikdant milijonų žmonių švenčių planus.

Kelionių chaosą JAV dar labiau didins sunkios meteorologinės sąlygos šalies vakaruose, tikriausiai sutrikdysiančios ir susisiekimą automobiliais bei traukiniais.

Kaip pranešė tinklalapis Flightaware.com, sekmadienį visame pasaulyje buvo atšaukta per 2 tūkst. skrydžių, įskaitant daugiau kaip 570 skrydžių iš JAV oro uostų ar į juos. Dar daugiau kaip 4 tūkst. skrydžių buvo atidėti.

Šeštadienį visame pasaulyje buvo atšaukta daugiau kaip 2,8 tūkst. ir atidėta per 8,5 tūkst. skrydžių, penktadienį – atitinkamai 2,4 tūkst. ir 11 tūkst. skrydžių.

Pilotai, skrydžių palydovai ir kiti darbuotojai praneša sergantys COVID-19 ar privalantys izoliuotis po kontakto su sergančiaisiais, todėl „Lufthansa“, „Delta“, „United Airlines“, „JetBlue“, „Alaska Airlines“ ir daug kitų oro bendrovių buvo priverstos atšaukti nemažai skrydžių per žiemos švenčių kelionių piką.

„Padėkit, @united skrydis vėl atšauktas. Noriu Kalėdoms grįžti namo“, – šeštadienį oro bendrovei „United Airlines“ tviteryje parašė vienas įpykęs keliautojas iš Vermonto valstijos.

Flightaware.com duomenimis, „United Airlines“ penktadienį ir šeštadienį atšaukė apie 10 proc. savo skrydžių.

„Didelis omikron atvejų skaičiaus augimas visoje šalyje šią savaitę tiesiogiai paveikė mūsų lėktuvų įgulas ir mūsų veiklą vykdančius žmones“, – sakoma penktadienį paskelbtame kompanijos pareiškime.

„Delta“, išnaudojusi „visas galimybes ir išteklius“, šeštadienį buvo priversta atšaukti 310, o sekmadienį – per 100 skrydžių.

Atšaukti skrydžiai padidino daugelio žmonių, per šventes norinčių pasimatyti su artimaisiais, nusivylimą. Pernai galimybės švęsti Kalėdas dėl pandemijos taip pat buvo labai ribotos.

Daugiausiai skrydžių atšaukė kinų oro bendrovės. „China Eastern“ atšaukė daugiau kaip 1 tūkst. skrydžių – daugiau kaip 20 procentų. „Air China“ taip pat atšaukė apie 20 proc. skrydžių.

„Pavojingos kelionės“

Amerikos automobilininkų asociacijos (AAA) duomenimis, daugiau kaip 109 mln. amerikiečių nuo gruodžio 23-iosios iki sausio 2-osios ketino keliauti lėktuvais, traukiniais ar automobiliais. Tai 34 proc. didesnis skaičius nei pernai.

Tačiau dauguma šių kelionių buvo suplanuotos dar prieš omikron atmainos protrūkį. Dėl šios atmainos, jau dominuojančios Jungtinėse Valstijose, kai kurias ligonines ir sveikatos apsaugos darbuotojus užgulė didžiulis darbo krūvis.

Niujorko valstija penktadienį paskelbė per parą užregistravusi rekordiškai daug naujų COVID-19 atvejų – 44 431. Per parą užregistruojamų naujų užsikrėtimo atvejų daugėja ir visoje šalyje.

Be to, meteorologai didelėse JAV vakarų dalyse prognozuoja pūgas ir šalčius, nors rytinėse valstijose nusistovėjo sezonui neįprasti šilti orai.

„Anomalus šaltis ir... drėgmė iš Ramiojo vandenyno lemia užsitęsusį snygį kalnuose ir lietų pakrantėse bei slėniuose“, – sakoma Nacionalinės meteorologijos tarnybos (NWS) įspėjime JAV vakariniams regionams.

Prognozuota, kad šį savaitgalį Kalifornijos ir Oregono kalnuose iškris net 61–122 cm sniego, kai kur – dar daugiau.

Kelionės iš Siera Nevados kalnų į Uolinius kalnus, esančius labiau rytuose, savaitgalį dėl snygio bus „pavojingos ir kartais neįmanomos“, skelbia NWS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eks.

Eks. portretas
Nesuprantu ,kas dedasi .Juk peršalimo ligas negalima vadinti koronos atmainomis.Ką ,nesugeba jau peršalimo ilgas gydyti.Protą skiepai paveikė.

Tik per isigimelius antivaxus,zmones negali

Tik per isigimelius antivaxus,zmones negali portretas
Laisvai gyventi,bei keliauti??izoliuot visa si mesla..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių