Quantcast

Dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu atsistatydino Kopenhagos meras

Sulaukęs kaltinimų dėl netinkamo savo elgesio su moterimis, atsistatydino ilgametis Kopenhagos meras Frankas Jensenas. Jis palieka ir Danijos Socialdemokratų partijos vicepirmininko pareigas, pirmadienį spaudos konferencijoje pareiškė 59-erių politikas.

Jis teigė esąs patenkintas pastaraisiais metais pasiektais laimėjimais ir nenorintis trukdyti pažangai sostinėje. „Tai teisingas sprendimas“, - feisbuke rašė socialdemokratų premjerė Mettė Frederiksen.

Jau 2004 ir 2010 metais F. Jensenas buvo kaltinamas netinkamu elgesiu moterų atžvilgiu. Penktadienį laikraštis „Jyllands-Posten“ pranešė, kad kaltinimus merui meta dar dvi moterys. F. Jensenas esą ir jų atžvilgiu elgėsi seksualiai įžeidžiančiai.

Vienu atveju tai yra 2012 metų incidentas, kai F. Jensenas bare pakišo ranką po tuomet 23 metų savo partijos kolegės sijonu. Kita moteris laikraščiui sakė, kad ji 2017-aisiais taip pat prieš savo valią buvo liečiama mero. „Jyllands-Posten“ duomenimis, yra ir daugiau kaltinimų.

Pats F. Jensenas po savo sušaukto krizinio susitikimo rotušėje sekmadienio vakarą atsiprašė už savo elgesį. Jis dar pasakė, kad dauguma jo vietinių partiečių ragino jį likti mero poste.

F. Jensenas daugiau kaip 30 metų dalyvauja Danijos politikoje. Jis daug metų buvo parlamentaras, o vėliau tapo mokslo ir teisingumo ministru. 2005-aisiais jis kandidatavo į Socialdemokratų partijos pirmininko postą, tačiau pralaimėjo vėliau premjere tapusiai Hellei Thorning-Schmidt. Nuo 2010 metų F. Jensenas buvo Kopenhagos meras. Socialdemokratų vicepirmininko pareigas jis ėjo beveik aštuonerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, o

na, o portretas
Kaip pas mus - viskas idealu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių