Quantcast

Dėl darbo iš namų „British Airways“ svarsto parduoti savo būstinės pastatą

Oro linijų bendrovė „British Airways“ paskelbė svarstanti parduoti savo būstinės pastatą dėl to, kad vis daugiau darbuotojų renkasi darbą iš namų, o biuro patalpų reikia vis mažiau, rašo „Reuters“.

Galimas pastato pardavimas, apie kurį pirmiausia pranešė „Financial Times“, turėtų sustiprinti įmonės finansų būklę, kuriai smarkiai pakenkė COVID-19 krizė. „British Airways“ būstinės pastatas buvo pastatytas 1998 m., tuo metu jis kainavo 200 mln. svarų sterlingų.

Per pastaruosius metus įvykęs perėjimas prie darbo iš namų paskatino kai kurias dideles Jungtinės Karalystės (JK) bendroves mažinti biurų skaičių. Bankai „Lloyds“ ir HSBC nusprendė mažinti bendrą biurų plotą atitinkamai 20 ir 40 proc.

„British Airways“ pranešime teigė, kad daugelis bendrovės darbuotojų džiaugėsi galimybe dirbti iš namų, o ateityje ketinama įtvirtinti mišrųjį darbo iš namų ir darbo biure modelį.

„Restruktūrizavome savo verslą, kad atsistatytume po krizės ir svarstome, ar mums vis dar reikia tokio didelio būstinės pastato“, – sakoma „British Airways“ pranešime.

„British Airways“ pernai nusprendė atleisti apie 10 tūkst. darbuotojų. Bendrovėje liks apie 30 tūkst. darbuotojų, iš kurių dauguma nedirba biure, o yra pilotai, lėktuvų įgulos nariai, inžinieriai ir oro uosto personalo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių