Quantcast

Davose paskelbtos tvariausios pasaulio įmonės

Šveicarijos mieste Davose šią savaitę prasidėjusiame Pasaulio ekonomikos forume paskelbtas tarptautinis tvariausių pasaulio įmonių reitingas. Pirmąsias trejetuko vietas užėmė Danijos ir Suomijos kompanijos.

Šių metų sąrašo viršūnėje yra Danijos atsinaujinančios energijos tiekėja „Ørsted“. Antroje vietoje – Danijos biomokslų įmonė Chr. Hansen Holding A/S, kurianti sprendimus maisto, mitybos, farmacijos ir žemės ūkio pramonei. Suomijos dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintojai „Neste“ antrus metus iš eilės atiteko trečios tvariausių pasaulio kompanijos pozicija.

Kaip teigiama pranešime spaudai, „Neste“ rinkimuose dalyvavo jau 14-tą kartą ir yra daugiausiai kartų be pertraukos į tvariausių įmonių TOP 100 sąrašą patekusi energetikos bendrovė pasaulyje.

„Džiaugiamės ir vėl būdami pripažinti viena tvariausių įmonių pasaulyje, ypač žinant, kad kiekvienais metais ir kitos bendrovės deda vis daugiau pastangų siekdamos tokiomis būti. Stengiamės sukurti sveikesnę planetą mūsų vaikams ir prisidėti prie klimato kaitos mažinimo“, – sakė „Neste“ prezidentas ir generalinis direktorius Peteris Vanackeris.

Anot P. Vanackerio per pastarąjį dešimtmetį „Neste“ išgyveno visapusišką pasikeitimą: anksčiau buvusi vietinės svarbos degalų gamintoja dabar ši korporacija siekia tapti tarptautine atsinaujinančių šaltinių ir žiedinės ekonomikos sprendimų lydere.

Rinkimus nuo 2005-ųjų rengia ir 100 tvariausių įmonių sąrašą sudaro specializuota žiniasklaidos ir investicijų bei finansų tyrimų bendrovė „Corporate Knights“. Šiais metais ji įvertino daugiau nei 7 tūkst. bendrovių, kurių pajamos viršijo 1 milijardą JAV dolerių.

„Šiame sąraše esančios įmonės įrodo, kad verslai, kurie tvarumą laiko savo strategine kryptimi, ilgainiui tampa pranašesni už konkurentus. „Neste“ ne vienerius metus trejetuke yra todėl, kad nuosekliai laikosi geriausių tvarumo praktikų sektoriuje“, – sakė sąrašo sudarytojai.

Rinkimuose dalyvavusios įmonės buvo reitinguojamos pagal įvairius veiklos rodiklius. Buvo vertinami aplinkos apsaugos veiklos, išteklių valdymo, darbuotojų valdymo, įmonės finansų valdymo, tiekėjų vykdomos veiklos ir kiti aktualūs rodikliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką reiškia tas kvailas žodis tvariausias ? Laikosi ko nors įsitvėręs ar tik bukas vertimas kokio nors angliško termino, kaip dabar įprasta ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių