Quantcast

Dauguma vokiečių mano, kad A. Merkel sveikata – kanclerės asmeninis reikalas

  • Teksto dydis:

Beveik 60 proc. vokiečių mano, kad kanclerės Angelos Merkel nekontroliuojamas drebulys yra jos asmeninis reikalas, rodo šeštadienį paskelbti tyrimo duomenys.

Laikraštyje „Augsburger Allgemeinen“ paskelbti apklausos rezultatai parodė, kad 59 proc. apklaustųjų mano, jog per pastarąjį mėnesį tris kartus viešai pastebėti A. Merkel drebulio priepuoliai yra susiję su kanclerės „privačiu“ gyvenimu, o 34 proc. laikosi nuomonės, kad tai yra visuomenės intereso klausimas.

Kitą trečiadienį A. Merkel švęs savo 65-ąjį gimtadienį. Kanclerė Vokietijos vyriausybei vadovauja jau 14 metų.

Dauguma palaikančių A. Merkel konservatyviąją Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) partiją kartu su dauguma socialdemokratų ir žaliųjų šalininkų mano, jog drebulio priepuoliai yra asmeninė kanclerės problema.

Ir tik dauguma remiančiųjų kraštutinių dešiniųjų partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) galvoja, kad A. Merkel sveikata yra viešojo intereso klausimas.

Nors viešumoje kanclerė yra patyrusi tris nekontroliuojamo drebulio priepuolius ir šią savaitę liko sėdėti skambant nacionaliniams himnams per susitikimą su naująja Danijos ministre pirmininke, Vokietijos kanclerė primygtinai teigia, kad jaučiasi „labai gerai“.

A. Merkel pažymėjo, kad pirmasis drebulio priepuolis birželio 18 dieną per ceremoniją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sukėlė psichosomatinę reakciją, nulėmusią vėlesnius priepuolius.

Didžiulio tiražo dienraštis „Bild“ penktadienį pranešė, kad nuo pirmojo incidento, esą įvykusios dėl dehidratacijos, ištikusios kanclerę per Berlyną apėmusią karščio bangą, A. Merkel buvo atlikti išsamūs medicinos tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei Merkel nustos vykdyt 'zadanijas' - ar gaus ji priešnuodžio?.. :s

Pilietis

Pilietis portretas
Manau ji turi suprasti ,kad reikia ilsėtis ir gydytis, ir kadenciją baigti anksčiau.Nebent verčia dirbti iki kadencijos pabaigos,kažkokie nebaigti įsipareigojimai.

Faktas-

Faktas- portretas
Jos sveikata, jos problemos. Kol smegenine veikia, jokių sunkumu nėr. IDIOTAI, ar supratot???
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių