Quantcast

Dauguma rusų pasisako už amžiaus cenzą prezidentui

Dauguma Rusijos gyventojų, anot apklausos, pasisako už amžiaus cenzą prezidentui.

35 proc. respondentų nurodė, kad, sulaukęs pensinio amžiaus – 65 metų – asmuo nebeturėtų būti prezidentu. Dar 27 proc. yra už 70 metų amžiaus ribą, kaip tai galioja Rusijos valstybės tarnyboje, rodo Maskvos nuomonės tyrimo instituto „Lewada“ atlikta apklausa. 26 proc. apklaustųjų teigė, kad amžiaus cenzas prezidentui - kaip yra dabar - neturėtų būti taikomas.

Daugiau kaip 20 metų valdžioje esančiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dabar yra 67-eri.             

Per apklausą dauguma respondentų taip pat teigė, kad politinei sistemai svarbu yra valdžios pasikeitimas ir nauji politikai. 37 proc. tuo tarpu pasisakė už V. Putino giriamą „stabilumą“.

Rezultatai rodo, kad žmonių nepasitenkinimas valdžios aparatu Rusijoje ir ekonomine padėtimi didėja, sakė „Lewada“ direktorius Levas Gudkovas. Dauguma, anot jo, nori, kad V. Putinas 2024-aisiais nesiektų perrinkimo.

Remiantis konstitucijos pataisa, Kremliaus šeimininkas dar galės siekti posto ir 2024, ir 2030 metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitke

Vitke portretas
Na tai gales nebalsuoti tiesiog uz konstitucijos pataisas,bet kadangi jie visi balsuos uz todel cia ta spekulecija ne laiku ir ne vietoje

Nigga

Nigga portretas
o kiek Tapkiuj buvo?

...

... portretas
Nežiūrėkim į Rusiją - tuoj pas mus Broileriukas karaliumi pasiskelbs, ir tam pateisinti jau "konservų" pasamdytas Mažylis dokumentą yra suradęs.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių