Quantcast

Daugelyje Vokietijos miestų tikimasi demonstracijų prieš COVID-19 priemones

Šeštadienį daugelyje Vokietijos miestų organizuojamos demonstracijos, nukreiptos prieš koronaviruso priemones, tarp jų – vakcinaciją.

Šiauriniame Hamburgo uostamiestyje 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku turėtų prasidėti bene didžiausia demonstracija, kurioje laukiama apie 8 tūkst. dalyvių. Pasak policijos, protesto, kurio šūkis – „Šalin rankas nuo mūsų vaikų“, dalyviai ketina žygiuoti per miesto centrą.

Vokietijoje netrukus prasidės vaikų skiepijimas nuo koronaviruso, šalies vakcinacijos komitetui pateikus atitinkamą rekomendaciją. Tačiau apklausos rodo, kad vaikų tėvai šiuo klausimu yra pasidaliję. Šalyje taip pat vyksta aršūs debatai dėl galimos vakcinacijos prievolės įvedimo kitais metais.

Kairieji yra pateikę prašymą šeštadienį surengti tris kontrprotestus, kuriuose, policijos teigimu, tikimasi apie 1 tūkst. dalyvių.

Demonstracijos taip pat numatomos pietvakariniame Freiburgo mieste, kur turėtų dalyvauti apie 2,5 tūkst. žmonių, Noimarkte, Bavarijoje, kur turėtų susirinkti apie 1,5 tūkst. dalyvių, o taip pat Hanoveryje, kur laukiama kelių nedidelių protestų.

Demonstraciją taip pat siekta surengti Berlyne, tačiau čia policija nesuteikė atitinkamo leidimo. Kaip ir per ankstesnes demonstracijas, toks sprendimas buvo pagrįstas tuo, kad numatomi gausūs koronaviruso taisyklių pažeidimai. Dalyvauti akcijoje buvo užsiregistravę 2 tūkst. žmonių.

Tačiau demonstrantai dažnai nepaiso paskelbtų draudimų ir vis vien susirenka protestuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas ta genocida doiciams kuria jei ne revansistai berijos bei dusanskio tipo kas matosi visur ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių